x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Croaziere metal

Croaziere metal

de Catalina Iancu    |    20 Ian 2011   •   21:15
Croaziere metal

147537-03-07tv-32.jpgA devenit deja o tradiţie ca suedezii să se încălzească la începutul lui februarie la bordul unei nave, plutind pe Marea Baltică, între Stockholm şi Turku, delectându-se cu muzică bună, votcă la gheaţă şi va­luri... de bere. Revista CloseUp Ma­gazine îşi serbează aniversarea cu o croazieră între Suedia şi Finlanda, invitând trupe una şi una, care atrag rockeri scandinavi, şi nu numai.

Concerte
Între 10 şi 11 februarie 2011, alături de partenerii de la compania navală Silja, publicaţia suedeză îşi invită din nou cititorii, dar şi pe pasionaţii de metal, în gene­ral, la bordul navei Galaxy. În cele 23 de ore ale croazierei, metaliştii vor trebui să-şi drămuiască bine timpul între numeroasele atracţii oferite de organizatori. Evenimentul central îl reprezintă cele două serii de concerte, cu zece trupe de calibru. Deja şapte dintre acestea au fost confirmate oficial: pe lângă grupurile suedeze Raised Fist, Bullet, Adept şi Engel, au mai fost invitate Black City (Danemarca), dar şi cunoscutele formaţii britanice Napalm Death şi Paradise Lost. O astfel de experienţă atrage amatori într-un număr atât de mare, încât cei de la CloseUp au fost nevoiţi să mărească numărul curselor, răspândite de-a lungul anului. Ba mai mult, şi alte reviste şi radiouri scandinave organizează evenimente si­milare.

Sweden Rock a programat o croazieră, tot pe nava Galaxy, în această primăvară. Între 7 şi 8 aprilie, între Stockholm şi Turku, şase formaţii vor concerta la bordul vaporului lung de 200 de metri. Pri­mii artişti anunţaţi de organizatori sunt Doro Pesch, Electric Boys şi Legion of the Damned.
Modelul a trecut Oceanul: ameri­canii şi-au făcut propriul eveniment, dar invitând şi trupe suedeze. Dark Tranquillity, cu câteva concerte pe Silja la activ, a dat frigul Nordului pe climatul exotic al Caraibelor, unde iarna chiar e ca vara. Cele „70.000 Tons of Metal” vor pleca din Miami la 24 ianuarie, iar după o escală în Cozumel (Mexic), vor reveni în Florida la 28 ianuarie.

Deşi la bordul unei nave de lux clienţii vor fi mai puţin tentaţi de magazine, cazinouri şi cocteiluri şi mai mult de cele 40 de formaţii invitate. În afară de Dark Tranquillity, vor mai fi prezenţi Moonspell, Amon Amarth, Gamma Ray, Rage, Obituary, Sabaton, Sonata Arctica, Testament, Saxon, Voivod sau Tyr. În ziua a treia, cei care mai au energie pot opta pentru snorkeling, călărie sau o călătorie la ruinele mayaşe de pe Insula Cozumel. Ca şi cum condiţiile de la bordul navei „Majesty of the Seas”, lineup-ul cu nume grele şi escala din staţiunea mexicană n-ar fi de ajuns, „toată lumea va avea backstage pass”. Sau, mai bine spus, nu va exista un backstage unde trupele să se poată refugia din faţa fanilor amatori de autografe sau poze cu artiştii favoriţi.

×
Subiecte în articol: arte muzica