x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cunoscutul DJ Avicii a murit în Oman. Avea doar 28 de ani. Drama ascunsă a artistului

Cunoscutul DJ Avicii a murit în Oman. Avea doar 28 de ani. Drama ascunsă a artistului

20 Apr 2018   •   21:09
Cunoscutul DJ Avicii a murit în Oman. Avea doar 28 de ani. Drama ascunsă a artistului

Cunoscutul DJ suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a murit vineri, la vârsta de 28 de ani, potrivit unui anunţ făcut de agentul lui.

Artistul a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri.

„Anunţăm cu profundă tristeţe pierderea lui Tim Bergling, cunoscut ca Avicii. El a fost găsit mort în Muscat, Oman, în după-amiaza zilei de vineri, 20 aprilie. Familia este devastată şi cerem tuturor să arate respect în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii”, a fost anunţul.

Piesele sale de pe YouTube aveau peste 2 miliarde de vizualizări.

Starul suedez şi-a anunţat planurile de retragere din activitatea concertistică prin intermediul unei scrisori emoţionante, pe care a publicat-o pe site-ul său în luna aprilie 2016. Ulterior, a explicat revistei Billboard faptul că a luat această decizie din cauza stării de sănătate.

Potrivit Variety, avea mai multe probleme de sănătate, inclusiv pancreatită din cauza consumului excesiv de alcool. În 2014 îi fusese extirpată vezica biliară.
 

Avicii a readus în prim plan muzica dance-electronică în Statele Unite. În 2011 a debutat cu megahit-ul "Levels", iar de atunci a lansat piese cunoscute de publicul larg, precum "Wake Me Up", "Hey Brother", "You Make Me" şi "Waiting For Love".

A lansat două albume de studio, unul în 2013, iar altul în 2016. Avicii a fost, de asemenea, votat pe locul 3 în Topul anual al revistei DJ Magazine în 2012, iar în 2013 a primit două nominalizări la premiile Grammy.

Avicii a venit în România în 2015, la prima ediție a festivalului ”Untold”.

Avicii - The Nights (My Father Told Me) Untold festival Romania

Avicii - Wake Me Up

×
Subiecte în articol: DJ Avicii DJ Avicii a murit