x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cutugno, acompaniat de opt muzicieni

Cutugno, acompaniat de opt muzicieni

de Alex Revenco    |    23 Feb 2012   •   21:00
Cutugno, acompaniat de opt muzicieni

Dupa cum se stie, miercuri, 29 februa­rie, de la ora 20:00, Sala Palatului din Capitala gazduieste concertul ex­traordinar al cantautorului Toto Cutugno, acompaniat de formatia alaturi de care cutreiera lumea in­treaga. Cutugno (voce, pian, chitara) va urca pe scena alaturi de Carlo Giardina – bass, Pietro Stefanoni – tobe, Alberto Carchidi – chitara, Luca Alfonso di Nunno – claviaturi, Alessio Nava – trompeta, Alberto Nicoletta – trombon, Giuseppe Angelillo – saxofon, Tatiana Grechi – backing vocals.

In acest turneu, artistul este insotit de doi ingineri de sunet, Niccolo Antonietti si Celeste Frigo, tour ma­nagerul Silvia de Ieso si impresarul Danilo Mancuso. Este de mentionat ca tour managerul Silvia de Ieso este sotia lui Alessandro Canino, care a casigat San Remo in 1992 cu melodia 'Brutta'. Venind din Belgia, Toto Cutugno sustine la Bucuresti singurul concert din Romania, dupa o absenta de aproape patru ani, ur­ma­toarea destinatie fiind Atlanta, Statele Unite. Lipsit de mofturi, marele artist italian a cerut la cabine multe fructe, bauturi racoritoare si energizante, whisky (mai mult pentru baietii din trupa), bere (neaparat!) romaneasca si multa cafea.

Toto Cutugno este autorul a peste patru sute (!) de melodii cantate in intreaga lume de interpreti ca: Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Fausto Leali, Gerard Lenorman, Luis Miguel, Michel Sardou, Mireille Mathieu, Peppino di Capri, Ricchi e poveri, Jose Luis Rodriguez, dar si de orchestre mari precum Franck Pourcel, Caravelli sau Paul Mauriat. De-a lungul carierei, a inregistrat optsprezece albume si a vandut peste 150 de milioane de discuri in lumea intreaga.

Toto Cutugno este primul cantautor care a castigat Marele Premiu al festivalului Sanremo (cu melodia 'Solo noi', in 1980) si singurul italian care a reusit sa castige Marele Premiu al festivalului Eurovision (cu 'Insieme', 1990). Pentru spectacolul de la Sala Palatului, organizat de Niki Constantinescu si Big Name Entertainment, au mai ramas cateva zeci de bilete la preturile de 550, 400, 300, 200 si 120 de lei, ultimele doua ca­te­gorii fiind epuizate.

×
Subiecte în articol: muzica