x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica De la Hanovra la București: pianista Maria-Diana Petrache

De la Hanovra la București: pianista Maria-Diana Petrache

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2019   •   19:31
De la Hanovra la București: pianista Maria-Diana Petrache

Maria-Diana Petrache revine în Stagiunea de marți seara cu un recital ce propune lucrări de Scarlatti, Haydn, Schubert și Brahms.

 

Maria Diana Petrache absolvit cu nota maximă cursurile de master din cadrul Universității de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, clasa prof. Roland Krüger, precum și cursurile de licență din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu. Pianista a câștigat extrem de onoranta bursă DAAD pentru anul universitar 2018-2019. În 2018, Maria-Diana Petrache a fost solista oficială a Concursului Internațional de Dirijat „Jeunesses musicales”, București. În anul universitar 2015-2016, datorită câștigării unei burse Erasmus+, a studiat la Universitatea de muzică din Nürnberg, sub îndrumarea prof. Wolfgang Manz. A câștigat de asemenea două burse oferite de International Summer Academy, Viena, 2015, 2017, precum și două burse oferite de DAAD pentru cursuri de măiestrie la Dresda (2017) și Montepulciano (2019).

Pianista este în prezent doctorandă și asistentă la clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu la Universitatea Națională de Muzică din București.

Maria-Diana Petrache a susținut recitaluri (în Londra, Cambridge, Hanovra, Kassel, Nürnberg, Ateneul Român, Muzeul Suţu, Universitatea Națională de Muzică, București, Muzeul, „George Enescu” etc. A susținut concerte în care a colaborat cu orchestre precum Webern Kammerphilharmonie din Viena, Filarmonica din Sibiu, Orchestra Filarmonică „Mihail Jora” din Bacău.

Pianista Maria-Diana Petrache este laureată a numeroase competiții naționale și internaționale. Ea a obținut peste 30 de premii, printre acestea Premiul Joseph Haydn la Concursul Internațional Anton Rubinstein, Düsseldorf, Germania, 2018.

 

Marți, 3 decembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Recital de pian - MARIA DIANA PETRACHE

 

Program

 

Domenico Scarlatti - Sonata în sol minor, K 108

Joseph Haydn - Sonata în fa major, Hob. XVI:9

Franz Schubert - Sonata în la minor, D 845

Domenico Scarlatti - Sonata în re major, K 96

Johannes Brahms - Sonata în do major, op. 1

 

×
Subiecte în articol: Maria Diana Petrache