x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doi 'primordiali' vin cu proiectul Dread Sovereign

Doi 'primordiali' vin cu proiectul Dread Sovereign

de Alex Revenco    |    02 Noi 2014   •   16:52
Doi 'primordiali' vin cu proiectul Dread Sovereign
Sursa foto: JJ-Koczan

Pe 10 noiembrie, în Music Club, vor concerta- pentru prima oară în România- Dread Sovereign din Irlanda şi Procession din Suedia. Proiectul Dread Sovereign a luat naştere anul trecut, la iniţiativa lui Alan “Nemtheanga” Averill şi Simon O’Laoghaire, solist vocal & vocal, respectiv toboşarul faimosului grup Primordial. După ce au exersat câţiva ani, Alan a decis să- şi facă propriul grup împreună cu Dubh SOL (Simon O’Laoghaire) şi chitaristul Bones (Wizards of Firetop Mountain). În martie 2014, la Roadburn Records, a apărut primul album semnat Dread Sovereign, intitulat “All Hell’s Martyrs”. Discul este old school doom metal, cu influenţe Black Sabbath, Candlemass, Saint Vitus.

Procession s-a înfiinţat în anul 2006, având influenţe de la Black Sabbath, Candlemass, Count Raven şi Solstice. Are la activ şase materiale discografice, cel mai recent fiind (albumul) To Reap Heavens Apart, apărut în 2013. În acest moment este una din cele mai apreciate trupe de doom metal din noua generaţie.

Alături de formaţiile prezentate mai sus, pe scena Music Club va urca şi o trupă din România, Void Forger, cu un mix de sonorităţi crust, sludge, primitive stenchcore punk şi chiar doom death metal. Cu un sunet nihilistic, decadent şi întunecat, versuri ancorate în subiecte orwelliene, Void Forger este una dintre puţinele formaţii româneşti care au susţinut turnee în Europa. În 2012, trupa a înregistrat un album demo, cu titlul “Ruined” iar la această oră lucreaza la un nou material discografic.



×