x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doliu în lumea muzicii: Cântăreţul Camilo Sesto a murit la 72 de ani

Doliu în lumea muzicii: Cântăreţul Camilo Sesto a murit la 72 de ani

08 Sep 2019   •   11:45
Doliu în lumea muzicii: Cântăreţul Camilo Sesto a murit la 72 de ani

Cântăreţul spaniol Camilo Sesto a murit sâmbătă noapte la 72 de ani, potrivit unui comunicat postat de contul său de Twitter citat de EFE.

"Vă anunţăm cu regret decesul marelui nostru prieten Camilo Sesto. Să se odihnească în pace", se arată în anunţ. Muzicianul a murit la Spitalul Universitar din Madrid în urma unor complicaţii renale.

Camilo Blanes Cortés, pe numele său real, s-a născut în localitatea spaniolă Alcoy, la 16 septembrie 1946.

Muzician şi compozitor, el a făcut studii de belle arte şi şi-a început cariera muzicală ca membru al formaţiei 'Los Dayson' când era adolescent. La 18 ani a venit la Madrid unde a dezvoltat o carieră muzicală care a culminat cu vânzarea a milioane de discuri în Spania şi în America Latină.

Primul său album 'Algo de mi' a fost înregistrat în 1971 iar doi ani mai târziu el a reprezentat Spania la festivalul internaţional OTI, cu cântecul 'Algo más', o piesă care a avut un mare succes de vânzări în America Latină.

Camilo Sesto a fost o legendă pe ambele maluri ale Atlanticului, fiind primul cântăreţ spaniol care a obţinut discul de platină şi ale cărui melodii au încântat mai multe generaţii. Timp de mai mulţi ani el a locuit în localitatea californiană Santa Monica, iar în 1981 în Beverly Hills.

El a fost vedeta la Madrid a operei rock 'Jesucristo Superstar', alături de cântăreaţa dominicană A?ngela Carrasco, în rolul Mariei Magdalena, în primul mare musical reprezentat în Spania şi care a fost primit cu elogii de critica de specialitate.

Ultimul său album 'Camilo sinfónico', înregistrat cu Orchestra Radio Televiziunii Spaniole şi colaborarea unor artişti ca Marta Sánchez, Pastora Soler, Ruth Lorenzo şi Mónica Naranjo, a fost lansat la Madrid la 20 noiembrie 2018.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Camilo Sesto