x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Doug Aldrich: Îi mulţumesc lui Dio!

Doug Aldrich: Îi mulţumesc lui Dio!

de Alex Revenco    |    02 Iul 2008   •   00:00
Doug Aldrich: Îi mulţumesc lui Dio!

Marţea viitoare, la data de 8 iulie, în parcarea B din complexul Romexpo va avea loc un concert extraordinar susţinut de două grupuri de legendă: Def Leppard şi Whitesnake, cu Iris în deschidere.

Marţea viitoare, la data de 8 iulie, în parcarea B din complexul Romexpo va avea loc un concert extraordinar susţinut de două grupuri de legendă: Def Leppard şi Whitesnake, cu Iris în deschidere.

 
Cu acest prilej, Doug Aldrich, chitaristul de la Whitesnake a acordat în exclusivitate un interviu cititorilor Jurnalului Naţional, în care a dezvăluit unele “secrete”. Astfel, am aflat direct de la sursă cum “este destul de greu să cînţi acum piese Whitesnake în genul acelora care au avut succes în ultimii 30 de ani. Avem fani care iubesc versiunile vechi, de exemplu sînt destui cei care îndrăgesc prima variantă a melodiei «Fool For Your Loving», dar şi versiunile «ulterioare», astfel încît e greu să compunem acum ceva care să semene cu toate acestea. De aceea, ne-am propus un nou album care să semene cu unul clasic, dar să aibă un sunet proaspăt. Cred că am ajuns foarte aproape de acest obiectiv şi de aceea sîntem foarte fericiţi. Chiar am lucrat din greu la noul CD, au existat şi momente de relaxare, dar a fost foarte multă muncă”.
 

TOBOŞAR NOU. Despre durata înregistrărilor: “Am început să compunem la sfîrşitul anului 2006 şi am terminat prin luna mai a anului următor, una peste alta, patru luni. Am avut cîteva probleme de rezolvat şi a trebuit să ne oprim cîte puţin pentru acestea. Prima a fost că ne trebuia un nou toboşar, deoarece Tommy (Aldridge), din nefericire, nu era disponibil, şi l-am adus pe Chris (Frazier)... Ne lipsea Tommy, dar Chris a adus ceva nou în formaţie, era mai aproape de stilul vechiului Whitesnake.

Despre concertul de la Bucureşti: “Timp de peste două ore, vom cînta compoziţii Whitesneke de la începuturi şi pînă la noul album, de pe care vom interpreta trei sau patru piese; există anumite melodii pe care fanii aşteaptă întotdeauna să le asculte la un show Whitesnake, plus cîteva surprize.”

 

Urşii bruni

“Au fost probleme şi cînd am început înregistrările, studioul lui David era situat în munţi, unde cîţiva urşi bruni dădeau buzna în casele oamenilor. Am fost nevoiţi să oprim înregistrările pînă cînd urşii au fost capturaţi şi mutaţi la 80 de kilometri depărtare, în speranţa că nu aveau să se mai întoarcă”.

 

Randament

“Amîndoi, atît Robert Plant, cît şi Ian Gillan, sînt absolut fantastici. Îi admir în egală măsură, dar, desigur, preferinţele mele se îndreaptă spre muzica interpretată de David Coverdale. Este în mare formă, cîntă mai bine ca niciodată şi are mult umor, iar la fiecare concert randamentul lui e de 200%.”
 

Tentaţie

“În 2001, cînd am lucrat cu Ronnie James Dio, am avut o experienţă deosebită şi cred că dacă acum sînt cu David, trebuie să-I mulţumesc lui Ronnie pentru asta. Ronnie este într-adevăr un mare solist şi ţin enorm la el, dar cînd am primit oferta de a lucra cu David nu am putut rezista tentaţiei.”
Doug Aldrich, chitarist Whitesnake

×
Subiecte în articol: muzica