x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Drama unui muzician celebru: Eric Clapton surzeşte!

Drama unui muzician celebru: Eric Clapton surzeşte!

13 Ian 2018   •   11:17
Drama unui muzician celebru: Eric Clapton surzeşte!

Muzicianul britanic de blues şi rock Eric Clapton, recompensat cu multiple distincţii internaţionale, a dezvăluit într-un interviu acordat recent postului BBC Radio 2 că îşi pierde auzul.

 

Legendarul chitarist, vocalist şi compozitor a declarat în cadrul emisiunii ''Steve Wright in the Afternoon'' că atât pierderea auzului cât şi tinitusul de care suferă - o tulburare de auz care poate cauza senzaţia de ţiuit în urechi - îi afectează cariera.

''Surzesc, am tinitus, mâinile aproape lucrează'', a spus el. ''Sper că oamenii vor veni să mă vadă doar pentru că, sau poate mai mult decât pentru că sunt o curiozitate'', a adăugat artistul în vârstă de 72 de ani. ''Pentru mine este uimitor că încă sunt aici'', a mărturisit Clapton, asigurand că va continua să cânte şi să susţină spectacole.

''Voi lucra în continuare, fac câteva concerte, am spectacol în Hyde Park în iulie'', a precizat muzicianul, adăugând că singura sa îngrijorare pe care o are este ''competenţa'' sa. Cel mai recent produs discografic al lui Clapton a fost lansat în 2016 sub titlul "I Still Do''.

Într-un interviu publicat în luna decembrie în ''Rolling Stone'', muzicianul a mărturisit că în timpul înregistrării acestui disc a suferit de o formă gravă de eczemă, fiind obligat că cânte la chitară cu mănuşi şi plasturi. ''A fost o catastrofă'', a declarat Clapton. ''Palmele mi se descuamau'', a explicat el.

AGERPRES.

×
Subiecte în articol: eric clepton muzician auz chitara legenda