x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "El presidente", mandat de 42 de ani . Doru Stănculescu are concert aniversar, pe 16 noiembrie, la Teatrul Tineretului

"El presidente", mandat de 42 de ani . Doru Stănculescu are concert aniversar, pe 16 noiembrie, la Teatrul Tineretului

de Dana Andronie    |    30 Oct 2012   •   10:46
"El presidente", mandat de 42 de ani . Doru Stănculescu are concert aniversar, pe 16 noiembrie, la Teatrul Tineretului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 "El presidente", aşa cum este denumit de prieteni şi de ai săi colegi de breaslă, Doru Stănculescu sărbătoreşte 42 de ani de activitate artistică printr-un spectacol la care poate veni orice cunoscător care plăteşte biletul de intrare, în valoare de 70 de lei. Numărul 42 îl reprezintă pe Doru, mai ales că este şi numărul pe care îl poartă (cu mândrie) la pantof. Deci, "El presidente"are mandat de a cânta pe scenă de 42 de ani. Şi mandatul nu se termină în 2012...

Aşadar, pe 16 noiembrie, la ora 19:30, la Teatrul Tineretului (Palatul Naţional al Copiilor), Doru Stănculescu va susţine un concert aniversar, unde îi are ca invitaţi de onoare şi foarte onorabili pe: Zoia Alecu, Mircea Florian, Radu Gheorghe, Grigore Leşe, Horaţiu Mălăele, Sorin Minghiat şi Mircea Vintilă. 

Mare artist, pe picior mare!
"Nu întâmplător, Doru m-a invitat la acest concert aniversar, unde înţeleg că împlineşte o vârstă frumoasă, 42 de ani, care într-adevăr poate fi şi un număr bărbătesc de pantof... Nici o doamnă nu cred că-şi doreşte să trăiască pe un picior atât de mare... - spune Zoia Alecu. Îl ştiu de când aveam 17 ani şi jumătate, când fostul meu soţ m-a dus la Doru  acasă, iar acesta a spus: «Fata asta trebuie să cânte! Are o voce aparte. Merită!». Uite aşa, am rămas într-o legătură mai mult decât prietenoască cu Doru Stănculescu, care pot să spun că mi-a fost naş muzical. El m-a dus pentru prima oară la Clubul Arhitecturii şi apoi, în 1974, m-a dus la Cenaclul Flacăra, unde am debutat în aceeaşi seară cu Nicu Alifantis. Am făcut foarte multe turnee împreună cu Doru Stănculescu. Este unul dintre cei mai talentaţi compozitori de muzică folk, are o dicţie ireproşabilă şi o personalitate vocală extraordinară. Acum avem o vârstă, nu mai suntem nişte puşti, dar Doru este un mare artist. Mă onorează faptul că m-a cooptat pentru acest concert aniversar, nici nu aş concepe să lipsesc, aşa cum nici Doru nu va putea să lipsească de la concertul meu aniversar, de 40 de ani de carieră artistică".

De asemenea, "El presidente" îşi va lansa un dublu album, pe care l-a conceput  împreună cu unicul Dan Andrei Aldea. "Dialogând cu Dan Andrei Aldea, mi-am luat inima în dinţi şi l-am întrebat de ce a acceptat să lucreze cu mine, de ce îmi orchestrează muzica? Iar el mi-a răspuns: «Pentru că eşti cel mai mare compozitor pe care l-am cunoscut!"»", a povestit Doru Stănculescu.

Deşi trăim într-o lume meschină, pusă pe căpătuială, axată pe partea materială, măcar un pis de spiritualitate este necesară, iar spectacolul aniversar al lui Doru Stănculescu este exact ceea ce ne trebuie pentru a mai ieşi din cotidianul hidos.

×
Subiecte în articol: folk Doru Stanculescu