x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Elton John

Elton John

de Alex Revenco    |    13 Iun 2008   •   00:00

Potrivit presei britanice, în toamna acestui an (probabil în septembrie), celebrul muzician urmează să cînte la inaugurarea unui nou hotel din Moscova

Potrivit presei britanice, în toamna acestui an (probabil în septembrie), celebrul muzician urmează să cînte la inaugurarea unui nou hotel din Moscova. Onorariul-record a fost stabilit de cea mai bogată femeie de afaceri din Rusia, proprietara hotelului respectiv. The Sun a dezvăluit faptul că iniţial Elton a refuzat pro­pu­nerea, motivînd că este prea ocupat.


SUM
Ă DE NEREFUZAT. Dar cînd oferta a depăşit două milioane de lire sterline, Elton John (61 de ani) a mărturisit că “suma este prea mare pentru a putea fi refuzată”. Muzicianul britanic nu este la prima “ispravă” de acest fel, în 2001 el s-a ales cu trei milioane de dolari (un milion şi jumătate de lire sterline) în urma unui concert privat.

În iunie a.c., Elton a demarat “The Red Piano Tour”, avînd programate concerte în SUA, Marea Britanie, Europa pînă la 21 decembrie şi, chiar mai mult, are antamate cîteva spectacole în 2009, primul fiind pe Stadionul River Plate din Buenos Aires la 9 ianuarie.


250 X 2
. Într-o carieră de 40 de ani, Sir Elton Hercules John (pe numele adevărat Reginald Kenneth Dwight) a vîndut peste 250 de mili­oane de albume şi, cu o avere estima­tă la peste 250 de milioane de lire sterline, se numără printre cei mai bo­gaţi oameni din industria muzicală.

 

Discuri pentru Player

Stereophonics

PULL THE PIN. Într-o carieră de zece ani, acest (al şaselea) album este considerat în unanimitate cel mai bun material muzical al formaţiei şi reprezintă un come back în forţă pentru Kelly Jones and Co. Apărut la Universal şi disponibil în format Special pentru România la preţul de 29,9 lei, este un disc indispensabil tuturor celor care iubesc noul val al rockului britanic. Dintre piese sînt de remarcat “Pass The Buck”, o piesă ritmată, ideală pentru concerte, şi balada “It Means Nothing”.

 

Metallica

KILL ’EM ALL. Albumul de debut a apărut în 1983 sub formă de vinil şi a fost reeditat în anii ’90 în format de compact disc. În 2008 a fost editat pentru a treia oară, într-o ediţie de lux ca disc de vinil pentru colecţionari. Prefaţînd concertul din iulie de la Bucureşti, vinilul Metallica a fost adus la noi de Universal şi este disponibil la preţul de 64,9 de lei. Reprezentativ pentru genul thrash, “Kill ’Em All” este unul dintre cele mai importante albume heavy metal din toate timpurile.

 

Keane

STRANGERS. Povestea despre cum a început grupul în 1997 (pe cînd componenţii erau elevi în Sussex), primul concert din ’98, contractul semnat în 2003 şi cum au pornit ei să cucerească lumea cu vocea, un pian şi un set de tobe... toate acestea (şi multe altele!) se regăsesc pe acest dublu DVD. Setul cuprinde atît imagini din perioada de început, cît şi secvenţe din concertele de la New York, Chicago, Londra sau Glasgow, videoclipuri, dar şi imagini din making of, galerie foto etc.

 

Metallica

MASTER OF PUPPETS. Alături de “Kill ’Em All” a fost editat din nou în 2008, ca disc de vinil, într-o ediţie de lux, în serie limitată şi este disponibil în magazinele de muzică din România, la preţul de 64,9 de lei. Cel mai bun album Metallica este şi ultimul înregistrat cu extraordinarul basist Cliff Burton (1962-­1986), dispărut în urma unui accident rutier în Suedia, petrecut în timpul “Master of Puppets Tour”. Cele opt piese ale discului au o durată de peste 60 de minute.

×
Subiecte în articol: muzica