x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica EMINEM se întoarce

EMINEM se întoarce

de Alex Revenco    |    24 Oct 2008   •   00:00

Al şaselea album este “Relapse” şi va apărea până la sfârşitul anului

De curând, faimosul rapper şi-a lansat un volum autobiografic, intitulat “The Way I Am”. Cu acest prilej el a acordat un interviu postului Sirius Satellite Radio, căruia i-a făcut o dezvăluire mult aşteptată de fani: revine în showbiz! Mai mult, în perioada de “pauză” el a lucrat pentru un nou album, al şaselea din carieră. Discul se numeşte “Relapse”, e aproape finalizat şi va apărea pe piaţă până la finele lui 2008.

PERIOADĂ GREA. După cum se ştie, timp de câţiva ani, “albul rapului american” s-a retras din muzică, existând zvonuri că s-ar fi lăsat de muzică sub pretextul că pe viitor se va ocupa doar de producţia altor artişti. De fapt, el a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă a vieţii, fiind afectat de moartea unui bun prieten ( DeShaun “Proof” Holton, împuşcat în faţa unui club, cu câţiva ani în urmă. În plus, Eminem a trecut prin cel de-al  doilea divorţ, iar propria mamă l-a hulit într-o autobiografie a acesteia.

CA PE VREMURI.  Câteva versuri din următorul single au apărut deja pe internet şi conţin, ca-n vremurile bune, cuvinte obscene şi idei trăsnite. Pentru noul album, Eminem a colaborat cu Dr Dre, 50 Cent. T.I., T.I.P., DMX, Obie Trice şi alţii. Ultimul album de studio al lui Eminem a fost “Encore” (2004) şi s-a vândut în 5,1 milioane de exemplare.

 
“A fost o perioadă când n-am vrut să mă mai întorc în studio. Am trecut prin momente dificile, dar acum îmi revin. Mă simt bine... Scriu din nou, scot piese şi muzica e din ce în ce mai bună”
Eminem

 

Discuri pentru Player

CHICAGO : STONE OF SISYPHUS.
La “concurenţă” cu Guns N’Roses, acest album a fost lansat după o amânare de 15 ani! A fost înregistrat în 1993, dar, din cauza neînţelegerilor dintre formaţie şi casa de discuri, lansarea a tot fost amânată.  Intitulat iniţial “Chicago XXII”, a fost considerat la vremea respectivă “prea experimental şi diferit” de albumele anterioare. Pe lângă “Mah-Jong”, “The Pull” sau “Bigger Than Elvis”, discul cuprinde patru piese bonus, printre care “Love Is Forever” şi “No Rhythm Loop”.

LYKKE LI: YOUTH NOVELS.
Discul conţine 14 piese, ce sunt de altfel tot atâtea capitole extrem de bine realizate şi de o originalitate muzicală surprinzătoare. Pe parcursul albumului se pot auzi clavecine şi flaute ce completează perfect vocea extraordinară a solistei Lykke Li. Discul e prezentat ca o carte ce cade deschisă mereu la aceleaşi pagini, dragoste, singurătate, frustrare, obsesie, de fapt cronica vieţii lui Li, “povestită” cu o sinceritate dezarmantă. Include recentul single “Little Bit”.

DANGER: INDUSTRIAL.
Trupa lansează un nou album, ce conţine 12 piese de rock industrial, cântate cu o energie debordantă. Single-ul de promovare este “Dezorientat” şi impresionează atât prin mesajul puternic şi actual, cât şi prin sound-ul hipnotic şi original. De fapt, toate piesele albumului “curg” fluent, sunt dinamice şi interpretate simplu, cu sinceritate. Considerată “singura trupă de rock industrial cu voci feminine din Europa”, Danger a fost invitată în 2006 la festivaluri în Amsterdam şi Wurzburg.

SNAILS: NU-MI PASĂ!
Înregistrat la Chişinău şi mixat în studiourile Oilville Studio din Londra – unde “trag” cele mai multe formaţii brit-pop din Europa – noul album Snails conţine zece piese noi la care s-a lucrat peste un an. “Am încercat să transmitem exact energia pe care o avem în concerte. De cele mai multe ori instrumentele au fost înregistrate concomitent, evitând pe cât posibil suprapunerile, astfel piesele sunt mai energice şi mai sincere”, spune solistul formaţiei, Lilian Severin.

×
Subiecte în articol: muzica