x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Enescu Re-Imagined", în închiderea London Jazz Festival

"Enescu Re-Imagined", în închiderea London Jazz Festival

de Maria Sârbu    |    18 Noi 2011   •   14:37
"Enescu Re-Imagined", în închiderea London Jazz Festival

Pianistul Lucian Ban si grupul sau de muzicieni cu care colaboreaza permanent vor sustine duminica, in ultima zi a celui mai important eveniment dedicat jazzului in Marea Britanie, London Jazz Festival 2011, concertul "Enescu Re-Imagined". Evenimentul va avea loc pe scena Purcell Room de la Southbank Centre. Participarea la festival cu "Enescu Re-Imagined" se datoreaza Institutului Cultural Roman de la Londra.

Potrivit directorului ICR Londra, Dorian Branea, aceasta selectie la prestigiosul eveniment, alaturi de mari nume din domeniul muzicii, este dovada aprecierii valorilor romanesti, dar si efortul unei echipe a institutului care are drept scop promovarea culturii romane in afara granitelor tarii.

Proiectul "Enescu Re-Imagined" este dedicat operelor enesciene mai putin cunoscute, "reinterpretate intr-o maniera personala cu influente din jazz-ul newyorkez si folclorul romanesc". A fost lansat in colaborare cu muzicianul John Hébert si prezentat prima data la editia din 2009 a Festivalului International "George Enescu".

Astfel, "mostenirea muzicala a lui George Enescu este asumata de Lucian Ban, John Hébert si colaboratorii lor intr-o re-imaginare contemporana curajoasa a catorva dintre lucrarile marelui compozitor roman".

In concertul de la Londra, Lucian Ban va canta impreuna cu Tony Malby (saxofon), Ralph Alessi (trompeta), Albrecht Maurer (vioara), Mat Maneri (viola), Badal Roy (tobe indiene, voce, percutie), Drew Gress (contrabas) si Mark Ferber (tobe).

London Jazz Festival se desfasoara, timp de zece zile, pe scene culturale importante - Southbank Centre, Barbican Centre, ICA (Institute of Contemporary Art), in teatre si in cluburi de jazz de renume.

×
Subiecte în articol: george enescu