x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Eurovision: Voltaj merge la Viena! Călin Goia & friends o iau “De la Capăt”

Eurovision: Voltaj merge la Viena! Călin Goia & friends o iau “De la Capăt”

de Sebastian S. Eduard    |    09 Mar 2015   •   18:03
Eurovision: Voltaj merge la Viena! Călin Goia & friends o iau “De la Capăt”

Voltaj a câştigat finala Eurovision România, după ce au obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului, în spectacolul transmis duminică, 8 martie, în direct la TVR 1. Piesa lor, “De la capăt”, a primit 12 puncte de la public şi 12 din partea juriului, obţinând în final un total de 24 de puncte, la Selecţia Naţională Eurovision 2015, care anul acesta s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova.

“Oamenii au rezonat la mesajul nostru. Beneficiari campaniei noastre “De la capăt” sunt aceşti copii minunaţi, copiii sunt ziua de mâine”, a declarat Călin Goia, imediat după anunţarea rezultatului.

Mesajul campaniei Voltaj destinate copiilor aflaţi în dificultate din România ajunge astfel la Viena! Se pare că oamenii au ales cum şi-a dorit Călin, “cu sulfetul”, după cum declara înainte de finală: “Sperăm că oamenii vor alege şi cu sufletul şi–şi vor da seama că noi venim cu ceva în plus, care poate să schimbe un pic imaginea noastră, a românilor şi să ajute cazuri triste ale unor copii din România”.

Voltaj merge în faţa europenilor pentru a le cânta despre “românii care muncesc de dimineaţă până noaptea şi fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsaţi în ţară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează” şi a-i convinge că piesa şi mesajul lor merită votate.

Locul al doilea a fost obţinut de Luminiţa Anghel, cu 18 puncte, iar pe a treia poziţie a fost Ovidiu Anton, cu 15 puncte.

În timpul celor 30 de minute dedicate votării, Ruslana, invitata specială a evenimentului, a ridicat publicul în picioare cu hiturile care au făcut-o celebră. Nu a lipsit piesa “Wild Dances”, care i-a adus marele trofeu la Eurovision 2004.

×