x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Femeia cu barbă a câştigat Eurovisionul!

Femeia cu barbă a câştigat Eurovisionul!

de Dana Andronie    |    11 Mai 2014   •   18:47
Femeia cu barbă a câştigat Eurovisionul!
Sursa foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Mediafax Foto

Am trăit să văd un concurs muzical european câştigat de o “femeie-bărbat” cu numele Conchita-cârnat! Austria a fost reprezentată la Eurovision 2014 de transsexualul Thomas “Tom” Neuwirth, care şi-a ales ca nume de scenă: Conchita Wurst (în traducere liberă din limba germană, wurst înseamnă cârnat). Incredibil, dar europenii au votat-o pe Conchita, cu tot cu barbă! Inclusiv austriecii au fost şocaţi de reprezentanta/ reprezentantul lor. La postul austriac de televiziune am văzut un reportaj cu un cetăţean care era total nedumerit de Conchita. A vorbit foarte politicos cu ea/ el şi i-a spus: “Nu ştiu cine mă reprezintă la Eurovision. Pari a fi femeie, dar ai barbă. Pari a fi bărbat, dar te porţi ca o femeie”. La finalul discuţiei, cetăţeanul – foarte manierat, de-altfel – nu a ştiut cum să-şi ia rămas bun de la artist/ă: “Nu vreau să-ţi strâng mâna, pentru că pari a fi femeie. Nu vreau să-ţi sărut mâna, pentru că pari a fi bărbat!”. Interesant totuşi că austriecii au susţinut-o pe Conchita, deşi nu au fost total de acord cu modul său de a se prezenta cu barbă “asortată” la... rochie! În clipul de promovare, apărea un prezentator celebru, la austrieci, care spunea doar atât: “Pentru cârnatul nostru (adică pentru Conchita Wurst) mănânc şi eu un cârnat!”.

Se pare că simţul umorului, mentalitatea deschisă şi comunitatea transsexualilor din Europa le-au oferit austriecilor trofeul Eurovision 2014!

Într-adevăr, piesa “Rise like a Phoenix” a fost interpretată foarte bine de Conchita şi nu m-ar surprinde deloc dacă ar deveni noul imn al transsexualilor din toată Europa! Mă abţin de la comentarii, vreau doar să fac o remarcă. Un minor care a văzut-o pe Conchita machiată şi cu barbă ce poate să înţeleagă? Vai de părinţii care au trebuit să dea explicaţii...  

Dar să revenim la oile noastre. Adică la Paula Seling şi Ovi, care au prins doar locul 12, deşi au crezut în “Miracol” (piesa cu care au participat se numeşte “Miracle”).

“Suntem foarte mândri că în acest an am reuşit să sprijinim şi financiar participarea reprezentanţilor noştri la Eurovision! Avem încredere că vor face cinste României”, a scris Victor Ponta pe Facebook. Premierul a fost chiar în sală şi a văzut pe viu spectacolul oferit de români. Din păcate, locul 12 nu prea ne face să fim mândri...

Nu ştiu dacă mai merită să ne prezentăm la Eurovision. Ne costă mai mult decât ne putem permite şi imaginea României nu prea are de câştigat. La fiecare ediţie, realizez adevărul vorbelor lui Nichita Stănescu: cel mai bun vecin al nostru este Marea Neagră!

Am rămas şocată când l-am auzit pe prezentatorul austriac ce frumos i-a prezentat pe Paula şi Ovi care se aflau într-un parc din... Budapesta. E adevărat, a revenit, după câteva secunde bune şi a spus Bucureşti. A cui este vina că ambele capitale încep cu aceeaşi literă?!

×
Subiecte în articol: eurovision 2014