x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festival internaţional de jazz la Braşov

Festival internaţional de jazz la Braşov

19 Iul 2018   •   15:49
Festival internaţional de jazz la Braşov

Trei zile de concerte cu artişti din SUA, Franţa, Olanda, Germania, Elveţia, Austria, Polonia, Republica Moldova şi România vor avea loc la Braşov în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz, organizat la Sala Patria, în perioada 24-26 iulie. 

Viceprimarul Braşovului, Mihai Costel, a declarat joi, în conferinţa de presă organizată cu această ocazie, că este un festival pe care Primăria îl organizează alături de alte evenimente culturale împreună cu instituţiile de cultură din oraş pentru braşoveni şi pentru turiştii care se află în număr mare în oraş în perioada verii. 

''Organizăm astfel de evenimente în această perioadă în care stagiunea instituţiilor de cultură s-a încheiat, iar în această pauză dorim ca prin intermediul unor astfel de evenimente să contribuim la viaţa culturală a Braşovului în perioada estivală. Este important să dezvoltăm astfel de manifestări în perioada estivală.Este începutul unui proiect pe care dorim să-o îmbunătăţim de la un an la altul'', a afirmat viceprimarul. 

Directorul Filarmonicii Braşov, Anton Niculescu, a declarat că acest gen de festivaluri nu se fac în cadrul filarmonicilor, dar rotunjesc o anumită prestaţie a acestor instituţii de cultură. 

''Este o modă. Personal îmi place foarte mult acest gen muzical, îl iubesc. Poate o să fie puţin divers faţă de muzica de jazz originală, poate o să fie puţin divers faţă de muzica de jazz americană, dar avem posibilitatea de a face comparaţii - etno jazzul moldovenesc cu muzica europeană de jazz şi cu muzica originală care vine de la mama ei. Am intenţia să iniţiez un proiect care să devină european, vreau neapărat să implementez o lună de muzică, de artă, de poezie, de teatru, de muzică clasică sau chiar populară, de ce nu. Aş dori ca în această perioadă în care Filarmonica, Opera, Teatrul Sică Alexandrescu sunt în vacanţă, după ce termină stagiunea să începem acest gen de spectacole'', a afirmat directorul Filarmonicii Braşov. 

Un bilet la concertele din cadrul Festivalului Internaţional de Jazz costă 30 de lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari, 20 de lei. AGERPRES

×