x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul Culturii Indiene, la Bucureşti

Festivalul Culturii Indiene, la Bucureşti

de Catalina Iancu    |    07 Oct 2010   •   00:00

În perioada 9-16 octombrie, la Afi Palace Cotroceni se va desfăşura "Namaste India", Festivalul Culturii Indiene, un eveniment organizat de Asociaţia socio-culturală InterAct, cu susţinerea Ambasadei Indiei la Bucureşti, a Indian Cricket and Cultural Club Bucharest (ICCB) şi a comunitaţii indiene din România.



Realizat în premieră anul acesta, festivalul îşi propune să aducă "o fărâmă din savoarea Indiei" în România, susţin organizatorii. În cadrul manifestării vor avea loc workshop-uri şi lansări de carte: în deschidere, la 9 şi 10 octombrie, Editura Herald va prezinta titluri precum "Upanisad", "Dhammapada de Buddha" şi "Intrarea pe calea iluminării Santideva".

În primele două zile ale festivalului va fi organizat un târg de produse indiene: haine, bijuterii, cosmetice, specialităţi culinare, mirodenii, ceai, decoraţiuni, filme, muzică, produse ayurvedice etc., alături de o demonstraţie de bucătărie tradiţională şi o defilare de modă. La 15 octombrie, la Casa ONU din Bucureşti va avea loc lansarea volumului "Moarte la curtea rajahului", în prezenţa autoarei, prinţesa Shivani Singh. Scriitoarea Shivani Singh, nepoata rajahului din Madhupur (India), va fi prezentă la Bucureşti, între 11 şi 16 octombrie, pentru a-şi lansa romanul amintit, o carte plasată în Top 10 India Today. Festivalul se va încheia cu un spectacol de muzică indiană, găzduit de Sala Rapsodia.

×
Subiecte în articol: spectacole