x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul de la Cluj: Primii artişti Electric Castle

Festivalul de la Cluj: Primii artişti Electric Castle

de Alex Revenco    |    05 Noi 2014   •   18:36
 Festivalul de la Cluj: Primii artişti Electric Castle
Festivalul de la Cluj, ce va avea loc între 25 şi 28 iunie 2015, anunţă primele confirmări
La cea de-a treia ediţie a manifestării vor participa peste 150 de artişti care vor fi 'repartizaţi' pe şase scene, ceea ce va permite show-uri mai intense şi un mix de stiluri mai extins. De la organizatori am aflat că Australia deschide lista primilor invitaţi confirmaţi pentru anul viitor, cu grupul The Cat Empire care şi-a sărbătorit în 2013 show-ul cu numărul 1000, la Melbourne. Trupa are un album nou ce va fi prezentat şi la Bonţida, aceeaşi combinaţie de jazz, ska, reggae, funk, latin, gypsy, cuban care i-a făcut cunoscuţi pe australieni în întreaga lume.

Electric Castle şi Glastonbury
Pentru prima dată în România vine Roni Size Reprazent, una dintre cele mai importante şi populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii. Formaţia se va află în perioada de promovare a noului album “Size Matters”, iar EC este cel de-al doilea festival, după Glastonbury, confirmat pentru turneul de anul viitor! Roni Size Reprazent înseamnă, în primul rând, Roni Size pe care îl regăsim, odată cu noul album, alături de Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Wilcox şi Danny Cox. Seria premierelor continuă cu SiriusModeselektor, un proiect cu totul nou, având în componenţă artişti deja consacraţi. Este vorba despre duo-ul german Modeselektor (Gernot Bronsert şi Sebastian Szar) plus producătorul Siriusmo (Moritz Friedrich). Organizatorii spun că . Unul dintre cele mai importante nume de la Hospital Records, High Contrast (Link Barret) vine pentru prima oară la EC şi tot din scena drum&bass a confirmat grupul Dub Phizix, care, de peste 20 de ani domină această zonă prin numeroasele colaborări şi producţii. A confirmat şi MC Strategy din Manchester, văzut ca unul dintre punctele de reper din cultura hip hop engleză, recunoscut de legende precum Wu- Tang Clan şi Busta Rhymes.Fanii vor aprecia cu siguranţă prezenţa la EC 2015 a lui Benny Page, producător cu o ascensiune rapidă spre vârfurile drum&bass-ului.

Asian Dub Foundation
Unul dintre headlineri este faimosul grup Asian Dub Foundation (foto), fondat în urmă cu 12 ani la Londra. Pe lângă stilul electronic distinct care combină rap core, indo-dub, dancehall, raggae-jungle, sunete tradiţionale indiene şi influenţe punk, showurile lor surprind mereu prin mesajele sociale. Jan Blomqvist în formula live vine şi el la Electric Castle, cu un sound ce propune, un mix între Radiohead, Muse, Bodi Bill, Stephan Bodzin şi James Holden, “un amestec de electro-pop melancolic şi euforicul minimal techno. La ora actuală, Jan Blomqvist este unul dintre cei mai ipromiţători tineri artişti din Berlin. Din aceeaşi scenă berlineză vine şi Vadim, un prolific DJ şi producător independent născut în Rusia, la Saint Petersburg. Muzica sa e o combinţie de hip hop, soul, reggae şi electro. El va mixa alături de MC-ul Yarah Br. Berlinul este scena pe care a confirmat şi Cosmin TRG, pe numele său din acte Cosmin Nicolae. Este un producător inovativ, aflat “într-o perioadă creativă în care îmbină sunete techno cu shuffling drums, synth-uri ciudate, peste care adaugă voci şi influenţe din clasicismul din Chicago sau Detroit”- spune Andi Vanca. Odată cu anunţarea primilor artişti confirmaţi pentru cea de-a treia ediţie, organizatorii au pus în vânzare şi abonamentele. Acestea sunt, până pe 18 decembrie, 179 lei şi 238 lei(camping inclus).

×