x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş", cea de-a VI-a ediţie, în Parcul Titan

Festivalul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş", cea de-a VI-a ediţie, în Parcul Titan

18 Mai 2018   •   13:04
Festivalul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş", cea de-a VI-a ediţie, în Parcul Titan

Primăria Sectorului 3 organizează, în perioada 19-20 mai, cea de-a VI-a ediţie a "Festivalului Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş", care se desfăşoară în Parcul Titan. În prima zi a festivalului, vor urca pe scenă Vlad Calimandriuc, Sebastian Ionel, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Alex Ştefănescu, Marius Baţu, Adrian Naidin Rock Project şi Alifantis&Zan.

În cea de-a doua zi de festival, publicul iubitor de folk se va putea întâlni cu Mateiana Anechiforesei, Teodora Buciu, Marius Matache Cvintet, Zoia Alecu, Mircea Vintilă & Brambura, Alina Manole Cvartet, Ducu Bertzi&Friends şi Mircea Baniciu & Band.
Primăria Sectorului 3 a iniţiat festivalul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş" în 2013, pentru a-l aduce an de an în faţa bucureştenilor pe Florian "Moţu" Pittiş, care de-a lungul vieţii sale a oferit lecţii de cultură, de poezie, de literatură şi de muzică. Vocea lui a devenit emblematică pentru "Teleenciclopedia", iar la radio a realizat numeroase emisiuni dedicate muzicii. A jucat în filme, a făcut teatru radiofonic şi emisiuni de divertisment şi a fost un regizor apreciat. Ca fondator al formaţiei "Pasărea Colibri", alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici, Florian Pittiş rămâne unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi ai muzicii folk din toate timpurile.

×