x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalului Naiului “Gheorghe Zamfir” debutează în Brașov și Covasna

Festivalului Naiului “Gheorghe Zamfir” debutează în Brașov și Covasna

de Luminita Ciobanu    |    14 Apr 2013   •   17:40
Festivalului Naiului “Gheorghe Zamfir”  debutează în Brașov și Covasna
Sursa foto: Victor Popa

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România, în parteneriat cu Asociația de Tineret Ecou și Centrul de Cultură Arcuș, organizează, în perioada 21-25 aprilie, la Sfântu Gheorghe, Arcuș (Covasna) și Brașov, prima ediție a Festivalului Internațional al Naiului “Gheorghe Zamfir”. Evenimentul va fi deschis duminică, 21 aprilie, începând cu ora 20:30, cu un recital extraordinar de orgă și nai, susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Christian Micșunescu (München), la Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel din Brașov. Manifestările din cadrul Festivalului Naiului  continuă luni, 22 aprilie, începând cu ora 17:00, la Galeriile Centrului de Cultură Arcuș (Covasna). Aici va avea loc vernisajul Expoziției Zamfir – 55 de ani în slujba naiului.  Prin urmare, peste 30 de discuri de aur și platină, dovadă a numeroaselor milioane de albume vândute, vor fi expuse alături de o suită de tablouri realizate de maestrul Gheorghe Zamfir. De asemenea, familia naiului modern, creată de muzicianul Zamfir, va putea fi admirată pe durata întregii săptămâni. “Trebuie să valorificăm din ce în ce mai mult capitalul cultural al zonei în care trăim. Gheorghe Zamfir este un bun prieten al orașului nostru, iar prima ediție a acestui festival nu face decât să confirme capitalul cultural pe care îl putem fructifica aici.”, a declarat Alexandru Ujvarosi, Președintele Asociației Ecou.

Marți, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuș va fi gazda Concertului Cameral Gheorghe Zamfir. Alături de Zamfir vor evolua oboistul Adrian Petrescu (prim-oboist al Filarmonicii “George Enescu”) și Cvartetul Tiberius, de la Târgu Mureș.

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, maestrul Gheorghe Zamfir va susţine de un concert extraordinar, cu taraf.

“Consider că Zamfir merită această primă ediție care însumează diferite concerte cuprinzînd mai multe ipostaze ale personalității sale de creator nu numai în muzica populară, ci și în domeniul muzicii culte. Mare interpret, compozitor exemplar, scriitor și artist plastic – acestea sunt ipostazele în care Zamfir este prezentat publicului în festivalul care îi poartă numele”, a subliniat Miltiade Nenoiu, Președintele Uniunii Muzicienilor din România.

×