x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Fieful culturii s-a stabilit la Sibiu

Fieful culturii s-a stabilit la Sibiu

de Oana-Maria Baltoc    |    18 Iul 2011   •   21:00
Fieful culturii s-a stabilit la Sibiu

Cea de-a noua editie a Festivalului de Muzica Contemporana 'Academia Icon Arts 2011' ia startul du­mi­nica, ­24 iulie si se incheie la 7 august, la finalul unui maraton de spectacole de jazz, muzica de camera, dans contemporan, expozitii de fotografie, care se va desfasura in paralel cu o serie de masterclass-uri sus­ti­nute de artisti romani si straini re­­cunoscuti inter­na­tio­nal, ofe­rind celor interesati posibilitati de dezvoltare profesionala la ni­vel european.

Pentru anul acesta, Aca­demia Icon Arts s-a pre­ga­tit cu nu mai putin de zece sec­tii (com­pozitie, muzicologie, in­ter­pretare, orchestra, muzica de ca­mera, ansamblu coral, jazz, dans, arta dramatica, fotografie), conduse de profesori precum Mir­cea Tiberian – pian, Sorin Romanescu – chitara, Luiza Zan – vocal, maestrul Mircea Ardeleanu – percutie, Dan Avra­mo­vici – clarinet, Florin Fieroiu si Farid Fairuz – dans, Adrian Titieni – arta dra­matica, Cornel Lazia – fotografie etc.

Academia ICon Arts, eveniment singular in peisajul romanesc, organizat de UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Exces Music, reuneste un curs international de arta contemporana, un concurs cu premii si un festival de concerte si spectacole. Spectacolele din cadrul festivalului sunt destinate apropierii artistilor de public si educarii acestuia din urma, in scopul intelegerii artei contemporane. Pentru comunicarea accesibila a mesajului artistic catre public organizatorii au lasat intrarea libera la toate manifestarile.

Spectacolele, expozitiile si cursurile se vor desfasura atat in orasul Sibiu, cat si in imprejurimi: Cisnadie, Cisnadioara, Medias, Sighisoara etc. Astfel, marti, 26 iulie, de la ora 20:00, sunteti asteptati la Primaria din Sibiu cu un recital de percutie Mircea Ardeleanu & Andrei Marcovici, pentru ca joi, 27 iulie, de la 18:00, la Biserica Fortificata din Biertan sa va puteti delecta cu un recital de muzica de camera in interpretarea cvartetului 'Euforia' din Cluj-Napoca. Vineri, 29 iulie, de la ora 22:00, in Music Pub din Sibiu, poezia si muzica isi vor da mana intr-o colaborare a muzicieni­lor de la Buroboun Jazz Unit cu ac­tri­ta Ioana Flora. Sambata, 30 iulie, Flo­rin Fieroiu va oferi, de la ora 12:00, un performance dans la Mu­zeul de Arta Contemporana din Sibiu si in aceeasi zi, de la 22:00, in Music Pub, Luiza Zan si Sorin Romanescu va dau intalnire la un recital de jazz.

Marti, 2 august, de la 19:00, nu ratati concertul cameral in interpretarea Mihaelei Anica – flaut si a lui Horia Maxim – pian, in Sala Oglinzilor a Forumului Democrat German din Sibiu, iar pe 3 august, de la ora 19:00, recitalul extraordinar al pro­fesorilor Academiei Icon Arts, Dan Dediu, Philip Cashian, Adrian Mantu, Reinbert Evers, Emil Visenescu, in Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu. Music Pub va gazdui miercuri, 4 au­gust, de la ora 22:00, un concert de jazz al cursantilor Acade­miei cu participarea lui Mircea Ti­berian si Sorin Romanescu. De ase­menea, pe tot parcursul festi­v­alului, in incinta Primariei Mu­nicipiului Sibiu veti putea admira expozitia de fotografie 'Peisaj interior' semnata Cornel Lazia.

La finalul editiei, festivitatea de gala va continua traditia deja in­staurata, aceea de a prezenta un produs artistic de fuziune, reunind mu­zica, teatrul si dansul, in dorinta de a incununa astfel o perioada de lucru intens. Spectacolul si gala laureatilor va avea loc sambata, 6 august, in Ce­tatea Fortificata din Cisna­dioa­ra, in­ce­pand cu ora 12:00. Tot in penultima zi a evenimentului, dar de la ora 19:00, va fi organizat un concert al Academiei Icon Arts, cu participarea so­listului Stefan Gheorghiu, sub ba­ghe­ta dirijorului Rick Stengaards.

×
Subiecte în articol: muzica