x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Folk fără vârstă” şi studenţii

„Folk fără vârstă” şi studenţii

de Loreta Popa    |    21 Apr 2011   •   09:37
„Folk fără vârstă” şi studenţii

162078-p1140254.jpgLa începutul lunii aprilie, manifestarea „Folk fără vârstă”, organizată de Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM, a primit ajutor de la Facultatea de Electro­nică şi Tehnologia Informaţiei şi Liga Studenţilor Electronişti. Drept urmare un concurs îndelung aşteptat a avut loc în Campusul Studenţesc „Leu”.

 

Conform Dicţionarului Explicativ al limbii române, folkul este un „stil în muzica uşoară contemporană care utilizează mo­tive din muzica populară”. Noi am putea completa pu­ţin, folkul este o lume pe care o asculţi crescând. În această lu­me trăiesc poeţi albaştri, un curcubeu de versuri albe, chi­tări pur­tătoare de metafore şi mâini purtătoare de adevăr şi lu­mină. Pentru că folkul are toate datele unor suflete dor­nice de răspunsuri, producătorii manifestării „Folk fără vâr­stă” au co­lindat liceele bucureştene, şi nu numai, de-a lun­gul a pa­tru ani deja. În fiecare lună, liceeni cu talente „as­cunse” sau nu de ochii lumii sau ai colegilor urcă pe scenă şi dă­ruiesc din prea plinul lor sufletesc. Iată că după campusul de la „Agronomie – Herăstrău”, cel al Facultăţii de Elec­tro­nică şi Tehnologia Informaţiei, respectiv „Leu”, a ales să lumineze sce­na cu creaţiile şi interpretările studenţilor săi. Entuzia­sm, bu­curie, muzică, frenezie şi efervescenţă, pre­sărată pe alo­curi cu piese calme, aducătoare de linişte, aces­tea au fost coordonatele întâlnirii cu scena a tinerilor de la Electronică.

Rezultatele lor au fost urmărite cu atenţie de un juriu compus din Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Eu­gen Cristea şi Jul Baldovin. Câştigătorii au fost recompensaţi nu numai cu di­p­lome, dar şi cu instrumente muzicale asi­gurate ca de fie­care dată de Hora Reghin. Seara nu ar fi fost completă dacă nu s-ar fi stârnit uraganul recitalurilor. Mir­cea Vintilă a pornit spre Popa Nan însoţit de Jul Baldo­vin în ropotele de aplau­ze ale auditoriului numeros. „Cowbo­yul Nelu” sau Ovi­diu Mihăilescu a dat o lege specială îm­po­tri­va altor ge­nuri muzicale precum „manelele”, iar Eugen Cris­tea a arătat ce poate face un om căruia îi cade în mâini o chitară şi mai şi ştie să cânte cu ea. Mai tinerii lor colegi Alex Turcu şi Ci­prian Pratia şi-au arătat şi ei măiestria într-un scurt recital.

×
Subiecte în articol: muzica