x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Folk You! Florian Pittiş: încă o noapte magică!

Folk You! Florian Pittiş: încă o noapte magică!

de Dana Andronie    |    10 Iul 2012   •   15:16
Folk You! Florian Pittiş: încă o noapte magică!

Cea de-a opta editie a Festivalului Folk You! Florian Pittis va fi o sarbatoare completa, in care vom incerca, la Vama Veche, sa recompunem chipul sfaramat al unei lumi normale. “In toata zidirea noastra in manastirea vietii, cu tot ce e bun si rau, cu ramaneri sau plecari, dar mai ales cu dragostea de a gasi intalniri de oameni cu care sa poti spera la o lume mai buna... Acesta e zidul Folk You din Miscarea de Rezistenta - spune Emeric Imre. Cu critici, cu iubire, cu pasiuni, cu pro unii artisti sau anti altii, e benefic ca se incearca si se reuseste POPASUL in marginea Marii Negre, de unde cei ce iubesc trairile celor ce se reprezinta LIVE pe scena pot duce in locurile lor de viata spiritul de frumos, de pasnic, de demers catre normalitate si gand senin... Din zbor de pasari curge nemurirea/ pe zare ploua Marea Neagra cu apus,/ un rasarit de pace argintie/ ne-aduce iar izbanda celor ce s-au dus/ Veniti sa dam sarutul pasului albastru/ in tarmul marii noastre leagan de-nceput/ veniti sa ardem tortele senine/ pe scrumul fericirii ce s-a dus./ Veniti, prieteni, sa asternem/ un cantec lin/ pe gandul ce-a durut.....'

“Nu mai vrem minciuni si fite!'

POPASUL in marginea Marii Negre va dura mai mult de trei nopti, asa cum anuntasem initial. Folk You! incepe cu o zi mai devreme. Festivalul se deschide joi, 2 august, si isi trage obloanele duminica, pe 5 august. Iata care sunt protagonistii primei seri: Poze cu Sunet, Cristi Dumitrascu si Andreas Aron, Adrian Ivanitchi, Magda Puskas, Doru Stanculescu, Krypton, Bere Gratis, Desperado, Iris si Celelalte Cuvinte.

“Vama Veche iar ne cheama/ Sa fim liberi, sa cantam/ Fara nici un fel de teama/ Catre cer o sa strigam:// Vrem cultura adevarata,/ Nu papusi de silicon,/ Nu vrem peste-n ciocolata/ Si nici plastic in beton!// Nu mai vrem minciuni si fite/ Papitoi rupti in figuri/ Si nici pe tv pipite/ Tute vesnic in calduri// Agramati cu limba-n lemne,/ Care se mai cred si culti/ Mintea lor e in izmene,/ Aveti grija, deja-s multi!// Din prea multa abstinenta/ In cultura s-a nascut/ Miscarea de Rezistenta/ E-un copil si-l vrem adult!// Spuneti ce aveti pe suflet/ Cu glas tare, raspicat,/ Sa fim toti un singur cuget/ Si sa-i facem de rahat!'. Acest indemn ii apartine Zoiei Alecu.

Publicul nostru, de la Folk You!, este nu doar sensibil, ci si educat. Exemplul de civilitate l-a dat, inca de la prima editie, chiar Motu Pittis, care a adunat, dupa spectacol, hartiile de pe plaja. Acest "ritual ecologic" speram ca va fi respectat si anul acesta, chiar daca Motu nu mai este sa ne ceara, dupa fiecare spectacol, sa lasam plaja curata...

Nu se mai campeaza intre 30 iulie-6 august!

Pentru buna desfasurare a festivalului, incepand din 30 iulie pana pe 6 august, corturile nu se vor mai campa in zona dintre cherhana si “La Galerie'. Cortistii se pot campa dupa “La Galerie' sau la Marina Park, unde o zi costa 15 lei. Multumim pentru intelegere.

“Sa vad in fata la Bibi doua limuzine,/ Sa vad in fata la Soni palmieri si piscine,/

Asta e o drama pe care n-as vrea s-o traiesc in Vama!// Sa vad la Stuf cazino si parcare cu plata,/ Sa vad hotel de 5 stele si club si plaja privata,//Asta e o drama pe care n-as vrea s-o traiesc in Vama!/ Sa vad telegondola de-aici pan’ la 2 Mai,/ Sa vad pe strada principala trasura cu doi cai,//Asta e o drama pe care n-as vrea s-o traiesc in Vama!/ Sa vad fitness-uri si spa-uri, fashion-show-uri, hair stylisti,/ Sa vad metrosexuali pe plaja la nudisti,// Asta e o drama pe care n-as vrea s-o traiesc in Vama!/ Iubita mea, atunci cand n-o sa ma mai iubesti,/ Adu-ma-n Vama Veche sa-mi spui ca ma parasesti.// Asta-i singura drama pe care-as vrea s-o traiesc in Vama!'... Asa e, cum zice Dan Teodorescu... Vama Veche iar ne cheama, sa fim liberi, sa cantam pe 2, 3, 4 si 5 august, incepand cu ora 19:00! Intrarea este libera.

Folk You! - Florian Pittis (Editia a VIII-a)

JOI 2 august

Ora 19:00

● Poze cu Sunet

● Cristi Dumitrascu si Andreas Aron

Ora 21:00

● Adrian Ivanitchi

● Magda Puskas

● Andrei Paunescu, Jelena + Totusi

● Doru Stanculescu

● Compact

Ora 23:00

● Bere Gratis

● Desperado

● Iris

Ora 00:30

● Celelalte Cuvinte


VINERI 3 AUGUST

Ora 19:00

● Claudia Ciobanu & Razvan Krivach

● Foisorul de Folk

● Motto

● George Sarluceanu

Ora 20:00

● Maya

● Zoia Alecu

● Adrian Sarmasan

Ora 21:00

● Tudor Gheorghe (cu taraf)

Ora 22:00

● Maria Gheorghiu

● Alina Manole

● Emeric Set

Ora 23:00

● Marius Mihalache

● Taxi

● Phoenix

Ora 00:30

● Zdob si Zdub

SAMBATA 4 august

Ora 19:00

● Strada Mare

● Proiectul Tivodar

● Fox Studis

Ora 20:00

● Alexandru Andries

● Ada Milea

Ora 21:00

● Dinu Olarasu

● Adrian Naidin

Ora 22:00

● Poesis

● Florin Chilian

Ora 23:00

● Sarmalele Reci

● Nicu Alifantis

● Mircea Baniciu

Ora 00:30

● Vama


DUMINICA 5 august

Ora 19:00

● Folk Frate

Ora 20:00

● Tapinarii

● Timpuri Noi

Ora 21:00

● Gheorghe Zamfir & Dumitru Farcas

Ora 22:00

● Vita de Vie

● Mircea Vintila&Brambura

Ora 23:00

● Vunk

Ora 00:30

● Rezident Ex

mai multe informatii, interviuri, anunturi despre Folk You! - Florian Pittis (Editia a VIII-a) pe mariustuca.ro

×
Subiecte în articol: folk you 2012