x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Formaţii de legendă - Vitalitatea rockului: Leppard & Whitesnake

Formaţii de legendă - Vitalitatea rockului: Leppard & Whitesnake

de Alex Revenco    |    10 Iul 2008   •   00:00
Formaţii de legendă - Vitalitatea rockului: Leppard & Whitesnake

Marţi seara, peste 8.000 de oameni au ţinut să vină la Romexpo pentru două grupuri intrate în istoria muzicii. Este adevărat că cei mai mulţi au fost fani David Coverdale, dar n-au fost puţini nici aceia care au venit special pentru Def Leppard. Mai ales că Joe Elliott şi compania veneau pentru prima oară în România.

Marţi seara, peste 8.000 de oameni au ţinut să vină la Romexpo pentru două grupuri intrate în istoria muzicii. Este adevărat că cei mai mulţi au fost fani David Coverdale, dar n-au fost puţini nici aceia care au venit special pentru Def Leppard. Mai ales că Joe Elliott şi compania veneau pentru prima oară în România. În deschiderea "granzilor", grupul Iris a avut un scurt recital, care a început exact la ora programată, 19:00. După cum se ştie, Cristi Minculescu este un fan declarat Coverdale, iar muzica Whitesnake a fost un reper important şi sursă de inspiraţie pentru "Naţionala de Rock a României".

BUDAPE-REŞTI. Def Leppard a început recitalul cu "Rocket" şi a continuat cu o duzină de alte hituri uriaşe, cunoscute de o bună parte a publicului: "Rock On", "Two Steps Behind You", "Hysteria", "Pour Some Sugar On Me", "Rock Of Ages" şi altele, plus "C’mon, C’mon" şi "Nine Lives", două piese noi, de pe  "Songs From The Sparkle Lounge" (2008). Show-ul a fost pe cinste, secţia ritmică a funcţionat ireproşabil, chitariştii Vivian Campbell şi Phil Collen au fost într-o permanentă concurenţă, în timp ce Joe Elliott a reuşit să-i ridice în picioare şi pe cei de la tribuna VIP. Dacă în ţările anglo- saxone, Def Leppard şi Whitesnake sînt la fel de cunoscute şi de îndrăgite, la Romexpo, fanii Whitesnake au fost evident mai numeroşi. Şi melodiile interpretate erau mult mai familiare publicului. Astfel, pe lîngă celebrele melodii cu "love" (Fool For Your Lovin’, Love Ain’t No Stranger, Is This Love, Deeper The Love, Give Me All Your Love sau Ain’t No Love) Whitesnake a mai cîntat trei piese noi (Best Years, Can You Hear The Wind Blow, Lay Down Your Love) şi de la Deep Purple, "Burn" cap-coadă şi "Soldier of Fortune" (David solo voce), fragment. Şi aici, cei doi chitarişti, Doug Aldrich (Lord of Les Paul) şi Reb Beach (Lord of the Strings), au contribuit decisiv la reuşita concertului, în timp ce David a "dat" cu vocea ca pe vremuri. Păcat de gafa lui cu Budapesta, pe care s-a tot străduit s-o repare, exagerînd cu Bucureşti – România. Bilă neagră organizatorilor, care ne-au obligat să stăm la cozi imense şi la jetoane şi la "lichide".

 

×
Subiecte în articol: muzica love