x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica FOTO SPECTACULOASE Concertul The Hollywood Vampires a strans mii de fani la Romexpo

FOTO SPECTACULOASE Concertul The Hollywood Vampires a strans mii de fani la Romexpo

07 Iun 2016   •   10:58
FOTO SPECTACULOASE Concertul The Hollywood Vampires a strans mii de fani la Romexpo
Sursa foto: Adrian Manolache

Super-grupul The Hollywood Vampires, care îi include pe Alice Cooper, Joe Perry şi Johnny Depp, a adus un omagiu rock-ului clasic, în concertul de luni, de la Bucureşti, unde a cântat hituri ale trupelor The Who, T Rex, The Doors şi Beatles.

Lista melodiilor a fost completată, la finalul spectacolului de aproape două ore, cu "Happy Birthday", cântată de miile de spectatori lui Johnny Depp, care pe 9 iunie împlineşte 53 de ani.

Omagiile aduse lui Depp nu s-au oprit aici. Înainte de show, la intrarea în spaţiul de concert din zona Romexpo, se regăseau spectatori costumaţi şi coafaţi precum personajele interpretate de celebrul actor: Jack Sparrow - din "Piraţii din Caraibe" - sau Edward Mâini-de-foarfece - personajul creat de regizorul Tim Burton.

De altfel, Tim Burton a fost alături de trupă la Bucureşti după ce, anterior show-ului, a vizitat cu muzicienii Castelul Bran.

În costumaţie gotică şi cu mişcări de lord, Alice Cooper a fost maestrul de ceremonii al spectacolului care a început cu un foc de artificii. Pe celebra temă muzicală ce introduce filmele studiourilor 20th Century Fox, au rulat, pe plasmele de lângă scenă, fotografii cu mari nume ale rock-ului, printre care Jimi Hendrix şi Jim Morrison, amintind că The Hollywood Vampires aduc un omagiu muzicienilor care au murit din cauza excesului, în anii '70.

CLICK pe imagine pentru a viziona GALERIA FOTO



Prima piesă a serii a fost "Raise the Dead", iar, după coverul trupei T Rex, "20th Century Boy", Alice Cooper a simţit nevoia să reamintească personajul mitic din numele trupei.

"În seara asta vă vrem urechile, mai târziu vă vrem beregata", a spus artistul. Au urmat coverurile trupei The Who - "Pinball Wizard" şi "My Generation". În lista artiştilor omagiaţi de trupă s-a regăsit şi Jimi Hendix, despre care Alice Cooper a spus, înainte de "Manic Depression", că a fost "un vampir".

Setlistul de la Bucureşti a inclus piese de David Bowie ("Rebel Rebel"), The Doors ("Five to One", "Break On Through") sau Beatles ("Come Together"), dar şi titluri originale ale trupei - "As Bad as I Am".

Alice Cooper a amintit originile numelui trupei: "frăţia" alcoolului dintre artişti. A povestit de celebrul "The Rainbow Room", un spaţiu al excesului pentru muzicieni care au şi murit din cauza acestei 'pasiuni'. "Eu sunt ultimul vampir supravieţuitor", a adăugat artistul, înainte de "My Dead Drunk Friends".

La "Stop Messin' Around", cover după Fleetwood Mac, Joe Perry şi-a arătat virtuozitatea nu doar muzicală, ci şi pe cea coregrafică, cântând cu chitara în spatele cefei, în uralele spectatorilor.

Îmbrăcat într-o cămaşă albă, cu mâneci cusute - asemănătoare unei cămăşi tradiţionale româneşti - o vestă neagră, bijuterii, eşarfă şi o bască stil "Gavroche", Johnny Depp a cântat impasibil la chitară, cu o eternă ţigară în colţul gurii. Fiecare apariţie a sa pe plasmele de lângă scenă aducea ovaţii prelungi din partea publicului.

Bis-ul a cuprins celebrul "School's Out" cu inserturi din "Another Brick in the Wall" al celor de la Pink Floyd.

"Pe tipul ăsta l-am găsit pe lângă castelul lui Dracula", a spus Alice Cooper, la finalul show-ului, când a venit rândul lui Depp să fie prezentat "oficial". De altfel, în încheiere, Cooper i-a rugat pe spectatori să îi cânte "La mulţi ani" starului hollywoodian, care a primit şi un tort pe scenă.

"Mulţumim, data viitoare venim după sângele vostru", a promis Alice Cooper, punând "punct" unui show cu hituri, artificii şi baloane uriaşe.

 

Agerpres

 

×