x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gală cu oameni buni şi cu un nebun de alb

Gală cu oameni buni şi cu un nebun de alb

de Dana Andronie    |    02 Mar 2009   •   00:00

Gala "Om bun" ediţia 2009 a umplut sâmbătă seară Sala Palatului. Pentru că ar fi fost imposibil să "presteze" toţi folkiştii-brand ai fenomenului, organizatorii au hotărât ca această gală să fie doar prima parte.



Aşa că vom avea şi partea a doua a Galei "Om bun", în "luna lui marte". Greutatea spectacolului au dat-o, cum era şi normal, "greii": Mircea Vintilă & Brambura, Vasile Şeicaru, Nicu Alifantis & Zan, Mircea Baniciu & Vlady Cnejevici, Ducu Bertzi, Victor Socaciu & Biroul Executiv, Tatiana Stepa. Dar nu s-au lăsat mai prejos nici cei din "eşalonul doi": Ada Milea, Daniel Iancu, Forţele de Muncă, la care s-a adăugat, peste programul oficial de pe afiş, un "om bun" venit de la Cluj: Emeric Imre. Era nevoie şi de un "nebun de alb"... Spectacolul, organizat de Fundaţia Culturală "Om Bun", Asociaţia Culturală "Dracula" şi Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, este inclus în proiectul naţional "Arta contra drog 2009", care a început în decembrie 2008. Spectacolul a fost prezentat de Adrian Ivaniţchi, cel "supra­numit" Puiu. N-are el faţă şi statură de pui, dar are sufletul blând ca zborul unui pui de pasăre. Aşa că cine l-a "rebotezat" a nimerit-o.

Festivalul "Om bun" (laolaltă cu toate galele lui) reprezintă, dincolo de frumuseţea în sine a spectacolelor,
o permanentă evocare a acelei piese de o mare sensibilitate şi de o indicibilă tristeţe, cântată cândva de Dan Andrei Aldea: "Om bun, deschide-ne poarta/ Dă-ne o coajă şi nu ne goni/ În schimb îţi vom alunga tristeţea/ Cu vesele cântece şi ghiduşii".

×
Subiecte în articol: muzica