x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gala Premiilor Cesar din 2019 va fi dedicată lui Charles Aznavour

Gala Premiilor Cesar din 2019 va fi dedicată lui Charles Aznavour

04 Oct 2018   •   21:10
Gala Premiilor Cesar din 2019 va fi dedicată lui Charles Aznavour

Viitoarea gală a Premiilor Cesar, recompensele anuale ale cinematografiei franceze, va fi dedicată lui Charles Aznavour, care a decedat luni la vârsta de 94 de ani, a anunţat joi Academia Franceză de Artă şi Tehnică Cinematografică, citată de AFP. 

"Charles Aznavour a fost un artist absolut! Cântăreţ, autor, compozitor de cântece şi de muzică de filme... A fost şi un extraordinar actor care a scris scenarii sau dialoguri... Parcursul său în cinematografie a fost admirabil', subliniază într-un comunicat Alain Terzian, preşedintele Academiei care decernează premiile Cesar. 

"Cea de-a 44-a ceremonie a premiilor Cesar îi va aduce un omagiu vibrant", se arată în comunicat. 

Monstru sacru al cântecului francez, Charles Aznavour a fost şi actor în peste 60 de filme, lucrând cu regizori de prestigiu precum François Truffaut, Claude Chabrol, Claude Lelouch, Volker Schlöndorff sau Atom Egoyan. 

El a jucat în filme ca 'Tirez sur le pianiste' de François Truffaut, 'Le Testament d'Orphée' de Jean Cocteau, 'Un Taxi pour Tobrouk' de Denys de la Patelličre, 'Le Tambour' de Volker Schlöndorff sau 'Ararat' de Atom Egoyan. 

Un omagiu naţional este în curs vineri la Palatul Invalizilor din Paris în prezenţa preşedintelui francez, Emmanuel Macron, şi a premierului Armeniei, Nikol Pashinyan.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Charles Aznavour