x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Gheorghe Zamfir, sărbătorit la Ateneul Român, la sfârşitul lunii mai. Concertul va fi susţinut cu casa închisă

Gheorghe Zamfir, sărbătorit la Ateneul Român, la sfârşitul lunii mai. Concertul va fi susţinut cu casa închisă

de Luminiţa Ciobanu    |    24 Mai 2014   •   22:42
Gheorghe Zamfir, sărbătorit la Ateneul Român, la sfârşitul lunii mai. Concertul va fi susţinut cu casa închisă

“Gheorghe Zamfir, maestrul incontestabil al naiului… se întrece pe sine însuşi cu îmbinările sale extravagante din treizeci de tuburi de trestie. El este, cu siguranţă, mai mult decât cel mai bun compozitor al acestui instrument antic şi ingrat, căruia îi şterge stridenţa şi îi învinge toate obstacolele. Este zeul Pan însuşi”, sublinia cotidianul francez “Le Figaro”, în 1973.

De atunci au trecut 41 de ani, iar muzicianul Gheorghe Zamfir continuă să ridice publicul în picioare în concertele pe care le susţine în fiecare colţ al lumii, făcându-i să lăcrimeze pe cei care îl ascultă. Virtuozitatea şi genialitatea lui Gheorghe Zamfir i-a determinat pe elveţieni să exprime, în 1972, că “Zamfir este expresia personificării şi respiraţiei întregi a ţării sale şi a poporului său”.

Maestrul Gheorghe Zamfir este un veritabil ambasador al României de mai bine de 50 de ani. Iată că, de peste o jumătate de secol, Zamfir dezvăluie, în cânt, faţete ale sufletului românesc.

Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit la 31 mai, la Ateneul Român, într-o excepţională gală aniversară: «Zamfir - 50 de ani pe scenă», eveniment în care îi vor fi alături renumiţi artişti din ţară şI de peste hotare. Evenimentul va cuprinde, pe de o parte, expoziţii, decernări de premii şi distincţii, sesiune de autografe şi momente cu invitaţi speciali, precum şi un spectacol care va aduce pe scena Ateneului Român mai bine de 150 de artişti.

Între invitaţii speciali ai maestrului Zamfir se află: Dan Puric, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe, Ştefan Popa Popa's, pianista Carmina Sârbu, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, membri marcanţi ai Academiei Române, diplomaţi. Totodată, între invitaţii de marcă se află şI reputatul violonist Eugen Sârbu, al cărui nume este menţionat, alături de cel al lui George Enescu, în renumitul Oxford Dictionary of Music. Maestrul Gheorghe Zamfir va fi acompaniat de Orchestra „Zamfir 50” și corul Accoustic, sub conducerea talentatului dirijor de la Opera Română, Daniel Jinga.

Toate categoriile de bilete s-au epuizat, concertul urmând să aibă loc cu casa închisă.

×
Subiecte în articol: gheorghe zamfir Grigore Lese