x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Goran Bregovic vine cu Salam, la Sala Palatului!

Goran Bregovic vine cu Salam, la Sala Palatului!

de Dana Andronie    |    06 Feb 2014   •   10:16
Goran Bregovic vine cu Salam, la Sala Palatului!

Legenda Balcanilor, Goran Bregovic, revine în România cu “Wedding and Funeral Band”, la Sala Palatului, pe 6 martie. Spectacolul “Champagne for Gypsies”, care poartă numele celui mai recent album Bregovic, va însemna o premieră absolută: Goran Bregovic şi Florin Salam, pe aceeaşi scenă!

Asocierea celor doi artişti nu este deloc întâmplătoare. Albumul “Champagne for Gypsies” a adus în atenţia publicului colaborări inedite ale lui Goran Bregovic cu Gipsy Kings, Gogol Bordello şi Florin Salam. Alegerile lui Bregovic s-au dovedit destul de inspirate, din moment ce albumul a fost primit cu entuziasm pe plan internaţional.

În 2008, Salam a cântat împreună cu Paula Seling şi Orchestra Simfonică Bucureşti în cadrul unui spectacol care s-a dorit a fi o... reconciliere între manele şi muzica pop, dar şi pentru a atrage atenţia asupra intoleranţei din societate.

Goran Bregovic este un artist şi un compozitor care a schimbat definitiv cultura pop europeană. “Wedding and Funeral Band” este compusă din suflători ţigani, din voci tradiţionale bulgăreşti, chitară electrică, percuţie tradiţională şi cor bisericesc. “Orchestra de nunţi şi înmormaâtări” este recunoscută la nivel mondial pentru unicitatea cu care îmbină culturile din estul Europei. Aşa cum şi Bregovic spune adesea în concerte, “orchestra este de închiriat pentru nunţi, dar şi pentru înmormântări, deşi costă mai mult pentru înmormântări, aşa că... ar fi mai bine să nu muriţi”!
“Champagne for Gypsies” este un spectacol care, în trei ore, va exprima exuberanţa şi pasiunea balcanică! Biletele se găsesc la Sala Palatului, Teatrul Nţtional, Staţia de Metrou Unirii 1, online pe www.vandbilete.ro, www.iabilet.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro şi în magazinele partenere. In funcţie de categorie, preţul unui bilet este de: 200 de lei categoria VIP, 150 de lei categoria I, 100 de lei categoria a II-a, 50 de lei categoria a III-a.

×