x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Hammerfall vine la ARTmania Festival.

Hammerfall vine la ARTmania Festival.

de Alex Revenco    |    02 Iun 2011   •   21:00
Hammerfall vine la ARTmania Festival.

Cea de-a sasea editie a Festivalului ARTmania prezinta intre 8 si 14 august diferite manifestari, expozitii, lansari, petreceri etc., concertele urmand a avea loc vineri, 12, si sambata, 13 august. Pana acum au fost confirmate Sonata Arctica, Lacrimas Profundere, Tarja Turunen, Republica si Lacuna Coil, in timp ce grupul Nevermore (programat sa cante la Sibiu vineri) si-a anulat toate concertele din aceasta vara (dupa plecarea chitaristului Jeff Loomis si a tobosarului Van Williams). Potri­vit organizatorilor, trupa promite fanilor ca va rezista si va reveni, dar acestia sunt rugati sa astepte o vreme pentru a-si revedea idolii pe scena. Dar cum e si vorba aceea 'nimic nu se pierde, totul se transforma', ieri seara a confirmat prezenta la Festivalul ARTmania 2011 faimosul grup suedez Hammerfall, care vine in componenta Joacim Cans – solist vocal, Oscar Dronjak – chitara ritm, backing vocals, Pontus Norgren – chitara solo, backing vocals, Fredrik Larsson – bass, backing vocals, Anders Johansson – tobe. Deci, daca nu e Nevermore, avem Hammerfall si mai si rimeaza!

Infiintat in 1993 la Goteborg, grupul a lansat un nou album, 'Infec­ted' (2011), promovat prin excelentul videoclip 'One More Time', produs de Patrick Ullaeus (Dimmu Borgir, Enslaved, Arch Enemy). Dupa toate probabilitatile, la Sibiu, Hammerfall va fi cap de afis in prima seara si Tarja in cea de-a doua. Festivalul ARTmania a devenit cunoscut in lume si in tara in urma concertelor organizate in cetatea medievala a Sibiului, cu nume de legenda a scenei internationale precum Nightwish, Serj Tankian, The Sisters of Mercy, Within Temptation, H.I.M. si multi altii.

Anul trecut, ARTmania a organizat concerte in Piata Mare si Piata Mica, expozitii si workshop-uri in spatiile culturale din Sibiu, concerte si petreceri in cluburi de noapte, a facilitat accesul publicului in Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal ASTRA, reusind prin aceasta colaborare sa atinga cote maxime din perspectiva numarului de vizitatori dintr-un week-end de vara turistica. ARTmania si CFR au promovat mersul pe bicicleta la festival prin dotarea cu vagoane speciale a trenurilor catre Sibiu. Pentru amatorii de plimbari pe doua roti pe pistele amenajate chiar pana la Muzeul ASTRA, partenerii festiva­lului au adus biciclete de inchiriat in zilele festivalului.

Organizatorii ne asigura ca toate proiectele incepute vor fi dezvoltate in 2011, alaturi de noi initiative realizate in colaborare cu institutiile publice si private, astfel incat publicul festivalului, turistii si comunitatea locala sa profite din plin de platforma culturala ARTmania. Mai multe informatii sunt disponibile pe internet la adresa www.artmaniafestival.ro. Biletele pentru ARTmania 2011 pot fi achizitionate din toate retelele de specialitate, Diverta, Germanos si toate celelalte retele partenere Eventim, Carturesti si online prin shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro. Acestea sunt 80 de lei pe zi si 130 de lei pentru ambele zile.

×
Subiecte în articol: muzica