x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Hardcore rock cu Vanilla Ice

Hardcore rock cu Vanilla Ice

22 Iun 2007   •   00:00

Da, aţi inţeles bine! Rapperul a trecut la "grele"… metale grele!

Vanilla Ice va fi prezent, alături de Chris Lake şi de Tom Novy&Lima, pe scena Festivalului Coke Live la 23 iunie pe Insula Lacul Morii. Rapperul care a făcut furori la inceputul anilor ’90, al cărui album de debut s-a văndut in peste 5 milioane de exemplare, transformăndu-l intr-un milionar peste noapte, va face o surpriză de proporţii romănilor. Pe numele său real Van Winkle, celebrul "Ice Ice Baby" va cănta ce şi-a dorit dintotdeauna: rock.

LUX. Pentru mulţi fani este un lucru neobişnuit, insă apropiaţii ştiu că Vanilla Ice a fost un brand creat de Tommy Quon, patronul Casei de discuri City Lights şi a Clubului Dallas, unde Van şi-a făcut debutul muzical. Povestea care a invăluit cariera muzicală a rapperului este pe căt de surprinzătoare, pe atăt de tulburătoare. După ce a fost luat sub tutela lui Tommy Quon, Vanilla a pătruns intr-o lume la care nici nu visa, dar care l-a marcat profund. Succesul fulminant de care s-a bucurat Ice o dată cu lansarea primului album "To The Extreme", apariţiile live, numeroasele concerte, roluri in filme i-au adus milioane de dolari in buzunar.

MARIONETĂ. Prins in mrejele acestui stil de viaţă, Vanilla n-a realizat decăt tărziu că, de fapt, Tommy il manipula. "Nu ştiam de ce eram văzut intr-o lumină negativă. Eram supărat de tot ce se intămpla cu casa de discuri, insă eram plătit bine, vindeam milioane de albume, trăiam in lux şi credeam că e vorba doar despre bani. Imi cumpărasem o casă de un milion de dolari, o maşină şi un iaht şi, cu toate astea, nu eram deloc fericit. Abia in ’94 mi-am dat seama că sunt folosit şi am incercat să mă sinucid. Eram şi eu tănăr, aveam doar 19 ani şi credeam c-am căştigat la loterie. Am fost doar o marionetă. Alt lucru pe care-l regret este cartea mea autobiografică. Mi-au dat 850.000 de dolari ca să tac şi să-i las să scrie toate aberaţiile care au apărut despre viaţa mea. Cănd a ieşit publicaţia pe piaţă am fost şocat. Nu-mi venea să cred ce-au putut să-mi facă", mărturiseşte Vanilla Ice.

HARD. Acum, Vanilla este rebranduit din cap pănă-n picioare, şi-a făcut o trupă de hardcore şi a scos un album plin de personalitate, "Hard To Swallow", produs de Ross Robinson, inginerul de sunet al trupei Korn. Plin de tatuaje şi piercing-uri, Vanilla Ice este de nerecunoscut. Pentru fanii Limp Bizkit sau Korn, Van reprezintă o nouă "achiziţie" in galeria vedetelor preferate. De asta vă puteţi convinge la CokeLive, unde artistul işi va demonstra calităţile de rocker, refulate atăta vreme.

×
Subiecte în articol: muzica vanilla vanilla ice