x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Heavy metal la superlativ - Iron Maiden a cintat hiturile anilor ’80

Heavy metal la superlativ - Iron Maiden a cintat hiturile anilor ’80

06 Aug 2008   •   00:00
Heavy metal la superlativ - Iron Maiden a cintat hiturile anilor ’80

Peste 20.000 de fani au asistat luni seara la un spectacol perfect oferit de un grup de legenda, venit la Bucuresti in formula "completa". De altfel, Bruce Dickinson a tinut sa precizeze ca el este pentru prima data in Romania alaturi de grupul sau, lasind sa se inteleaga ca acesta e concertul care conteaza. Iar daca ne aducem aminte de prestatia britanicilor de la Polivalenta, cu Blaze Bayley solist vocal, atunci Dickinson chiar are dreptate. Dupa 30 de minute cu Lauren Harris- fata "lu’ tata Steve", frumoasa de altfel au urmat 45 de minute cu Trooper – in vizibila ascensiune, de la un concert la altul.



Peste 20.000 de fani au asistat luni seară la un spectacol perfect oferit de un grup de legendă, venit la Bucureşti în formulă "completă". De altfel, Bruce Dickinson a ţinut să precizeze că el este pentru prima dată în România alături de grupul său, lăsînd să se înţeleagă că acesta e concertul care contează. Iar dacă ne aducem aminte de prestaţia britanicilor de la Polivalentă, cu Blaze Bayley solist vocal, atunci Dickinson chiar are dreptate. După 30 de minute cu Lauren Harris- fata "lu’ tata Steve", frumoasă de altfel au urmat 45 de minute cu Trooper – în vizibilă ascensiune, de la un concert la altul.

NEVER SURRENDER. În jurul orei 21:00 s-a auzit vocea lui.....Winston Churchill, cu un fragment din faimosul discurs "Never Surrender", din timpul celui de-al doilea război mondial, după care, în uralele mulţimii, şi-au făcut apariţia Bruce Dickinson, Steve Harris, Nicko McBrain, Dave Murray, Adrian Smith şi Janick Gers. A urmat un show fantastic (nu a lipsit nici Eddie the Head, mascota grupului!), în care sunetul a fost perfect, chitarele au impus un ritm ameţitor, "dirijat" magnific de super toboşarul Nicko Mc Brain.

PLAYLIST. Britanicii au cîntat un best of cu hiturile anilor ‘80 de pe: "Iron Maiden", "The Number of the Beast", "Piece of Mind", "Powerslave", "Somewhere in Time", "Seventh Son of a Sevent Son" precum şi piesa titlu de pe "Fear of The Dark" (1992).  La "Number of the Beast" publicul a cîntat, vers după vers, alături de Dickinson, la fel a fost şi pe "Fear of The Dark". Am văzut mascota Maiden în două variante, Eddie the Head şi Cyborg Eddie.

BRUCE VS OZZY. Show-ul Iron Maiden, inclus în "Somewere Back In Time Tour" ("cel mai mare turneu din cariera noastră, susţinut nu de un reality show, ci de cei care iubesc cu adevărat muzica heavy metal" ? a spus Dickinson, "înţepîndu-l" pe Ozzy) a închis seria de evenimente Emag!c Summer Fest, ce a mai cuprins concertele Kylie, Metallica, Lenny Kravitz şi Iron Maiden. Cu acest prilej, organizatorii au donat 5.000 de euro sinistraţilor din Moldova.

×
Subiecte în articol: muzica iron maiden