x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Help!" pe Deluxe DVD

"Help!" pe Deluxe DVD

14 Sep 2007   •   00:00

Celebra peliculă datează din 1965, e regizată de Richard Lester şi ii are in rolurile principale pe John, Paul, George şi Ringo. La 30 octombrie filmul urmează să apară pe piaţă sub formă de DVD, in variantă remasterizată digital şi cu sunet 5.1.

Filmul cu Beatles va apărea in octombrie

Celebra peliculă datează din 1965, e regizată de Richard Lester şi ii are in rolurile principale pe John, Paul, George şi Ringo. La 30 octombrie filmul urmează să apară pe piaţă sub formă de DVD, in variantă remasterizată digital şi cu sunet 5.1. Vor fi două discuri, primul este filmul propriu-zis, in timp ce al doilea DVD conţine un documentar despre film (making of ), despre cum au decurs operaţiile de transpunere a filmului de pe peliculă pe disc, precum şi mai multe interviuri cu cei din distribuţia filmului şi cu echipa de realizatori.

EDIŢIE LIMITATĂ Pentru colecţionari şi fanii inrăiţi ai formaţiei din Liverpool va apărea o ediţie limitată Deluxe DVD. Pe lăngă cele două discuri prezentate mai sus, setul include o serie intreagă de "obiecte speciale" referitoare la film: manuscrisul original al filmului, cu adnotările scrise cu măna de Richard Lester, un poster cu afişul filmului şi un booklet de 60 de pagini cu fotografii de la filmări, notiţe de la filmări etc.

Scenariul este fantezist, iar povestea e centrată pe cei patru Beatles care trec printr-o serie de peripeţii legate de prinţesa Kaili şi de un inel (al lui Ringo) blestemat.

ALPII AUSTRIECI. Protagoniştii noştri sunt permanent urmăriţi şi in pericol, deci obligaţi să fugă (şi de Scotland Yard) in locuri căt mai indepărtate şi exotice. Astfel, avem ocazia să vedem aventurile lui John, Paul, George şi Ringo, care se derulează nu numai la Londra, ci şi in Alpii austrieci sau pe insula Providence din arhipelagul Bahamas.

,,Mie, personal, primul nostru film («A Hard Day’s Night») mi-a plăcut mai mult. Citisem scenariul, ne plăcuse şi filmam cu plăcere. Despre «Help!», Dick Lester nu ne-a spus prea multe, de fapt niciodată nu ne-a explicat despre ce este vorba. A fost o totală lipsă de comunicare intre noi şi el, parţial şi din cauza noastră. Pe toată durata filmărilor am fumat marijuana in loc de micul dejun şi atunci nimeni nu putea să se inţeleagă cu noi."

John Lennon

×
Subiecte în articol: muzica