x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Ichtys", expoziţie Niklas Sundin la Sibiu

"Ichtys", expoziţie Niklas Sundin la Sibiu

de Catalina Iancu    |    19 Aug 2010   •   00:00
"Ichtys", expoziţie Niklas Sundin la Sibiu

Cum ar fi corect să zicem: Niklas Sundin - un muzician care are ca pasiune desenul sau un grafician care are ca pasiune muzica?

Ambele variante sunt corecte "cât timp pun suflet în amândouă activităţile", ne-a spus chitaristul de la Dark Tranquillity. Alături de colegii săi de trupă, artistul a susţinut un show incendiar recent, la Festivalul Artmania din Sibiu. În plus, suedezul a mai avut o surpriză pentru admiratorii români: dacă pe scena din Piaţa Mare a cântat, într-un club situat în Piaţa Mică şi-a expus pentru prima dată 13 desene, deşi a mai avut şi alte oferte până acum. Vernisajul a avut loc în prezenţa autorului sâmbătă, 14 august, la Bohe-mian Flow, iar expoziţia va rămâne deschisă pentru încă o lună.

"Inutil să mai precizez că sunt cu adevărat entuziasmat de acest lucru. Au mai existat cereri de a-mi expune lucrările şi din partea altora, dar întotdeauna am avut sentimente contradictorii în această privinţă. Nu ar fi fost la fel de interesant să expun albumul de artă pentru care sunt recunoscut în primul rând. Astfel, am preferat să aştept până în momentul când urma să am ceva independent de orice legături cu creaţia comandată din industria muzicală, şi în acelaşi timp să urmăresc un anume fir roşu din punct de vedere conceptual şi estetic. Imaginile prezentate în cadrul expoziţiei «Ichtys» au la bază, în primul rând, desene în creion care apoi sunt scanate, tratate şi asamblate în colaje, rezultatul fiind un amestec de xilogravură medievală, iconografie religioasă şi desene cu temă nautică. Influenţele variază de la Durer şi Bosch la David B şi Joakim Pirinen, dar există, evident, şi o asemănare cu propriile mele cărţi «Gadus morhua». Sibiul pare a fi locul potrivit pentru acest amalgam de vechi şi nou, astfel că am fost încântat când organizatorii de la Artmania mi-au sugerat să fac expoziţia aici", a declarat celebrul artist.

Lucrările au primit aprecieri pozitive şi din partea cunoscătorilor, şi din cea a publicului. De altfel, fondatorul studioului Cabin Fever Media are în portofoliu, pe lângă valoroasele sale lucrări, peste 200 de coperte de CD-uri, realizate pentru trupe de renume.

×
Subiecte în articol: muzica