x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica În premieră:Little Richard: legenda rock’n’roll la Bucureşti

În premieră:Little Richard: legenda rock’n’roll la Bucureşti

de Raluca Grintescu    |    17 Iul 2008   •   00:00
În premieră:Little Richard: legenda rock’n’roll la Bucureşti

Little Richard vine în premieră în România, la 9 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală. Un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inimă, organizat de Compania Events



Little Richard (foto) vine în premieră în România, la 9 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală. Un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inimă, organizat de Compania Events. Un concert cu Little Richard e ca şi cum ai bea un cocktail Molotov. Te ţine cu respiraţia la gură, te face să ţipi (la refrene), să transpiri, să simţi că n-ai loc pe scaun. Şi, în final, să rîzi în hohote. Este geniul muzical care a eliminat definitiv blues-ul depresiv din rhythm and blues.
SUPERSTAR. Născut în 1932, Richard Wayne Penniman a fost unul dintre primii reprezentanţi ai curentului rock and roll. A crescut cîntînd gospel şi blues şi a început să înregistreze la începutul anilor 50. "Tutti Frutti" (1955), cu refrenul "A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom", a fost primul său hit şi a rămas "semnătura” sa muzicală. "Tutti Frutti” este un Little Richard restrîns la esenţial: pian flamboiant, vocalize exuberante şi o pretiozitate stilizată. Melodia s-a situat pe primul loc în topul celor "100 de înregistrari muzicale care au schimbat lumea” realizat de revista muzicala Mojo, top întocmit pe baza voturilor unor superstaruri precum Bjork, Tori Amos sau Tom Waits. Cîntecul a surclasat "I Want To Hold Your Hand”, cîntat de Beatles şi "Heartbreak Hotel” (locul al treilea), cîntat de Elvis Presley. Au urmat, printre multe altele, "Slippin' and Slidin'" "Long Tall Sally" şi "Good Golly Miss Molly”. Little Richard a parasit abrupt industria muzicala in 1957 pentru Bible college, dar s-a întors la rock după The King of Gospel Singers (1962, produs de Quincy Jones). Anii 80 au marcat un nou comeback, cu hitul "Great Gosh A Mighty" şi apariţii în reclame TV şi show-uri pentru copii (incluzînd The Muppets). Cariera sa recentă include muzica pentru copii ("Itsy Bitsy Spider") şi duete cu nume sonore precum Bono, U2, Elton John.  Biletele se vor pune în vînzare începînd cu data de 18 iulie, prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din întreaga ţară. Preţul biletelor variază în funcţie de categorie: 75 RON, 95 RON, 125 RON, 145 RON şi 175 RON.


×
Subiecte în articol: muzica richard