x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Fostul iubit și impresar al Shakirei îi cere 100 de milioane de dolari despăgubiri. Cum spune acesta că a ”construit-o” pe cântăreață

Fostul iubit și impresar al Shakirei îi cere 100 de milioane de dolari despăgubiri. Cum spune acesta că a ”construit-o” pe cântăreață

02 Dec 2012   •   14:55
Fostul iubit și impresar al Shakirei îi cere 100 de milioane de dolari despăgubiri. Cum spune acesta că a ”construit-o” pe cântăreață
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Cântăreața columbiană Shakira a fost dată în judecată de fostul iubit, Antonio de la Rua, care îi cere compensații de 100 de milioane de dolari, afirmând că, în calitate de impresar, el este responsabil pentru succesul de care s-a bucurat artista în ultimii ani.

Shakira l-a dat în judecată la rândul ei pe Antonio de la Rua, acuzându-l de delapidare.

De la Rua, care a fost impresarul Shakirei timp de șase ani, susține că este "principalul arhitect" al planului de afaceri care a transformat-o pe columbiancă într-o vedetă internațională. Acesta cere să-și "recapete partea cuvenită din fostele și viitoarele profituri", potrivit actelor înaintate unui tribunal din New York.

La rândul ei, Shakira l-a dat în judecată pe de la Rua, într-o instanță din Bahamas, în octombrie, acuzându-l că și-a alocat bonusuri fără autorizația ei și a folosit fondurile parteneriatului lor de afaceri în interes personal. De la Rua a negat acuzațiile.

De la Rua a povestit cum a cunoscut-o pe Shakira în anul 2000, la scurt timp după ce fusese șeful de campanie al tatălui său, Fernando de la Rua, care devenise președintele Argentinei.

După ce de la Rua și Shakira au devenit iubiți, bărbatul a început să o însoțească pe Shakira în turneul ei internațional ”The Tour Of The Mongoose”. Rua a povestit că Shakira a fost ”șocată” când a auzit că turneul costa mai mulți bani decât erau strânși din bilete.

Vestea ar fi provocat "o suferință emoțională extremă” Shakirei, făcând-o să ”își piardă abilitățile de artist, precum și somnul”, se arată în mărturia lui Antonio de la Rua. În aceste circumstanțe, argentinianul a devenit impresarul artistei.

Cei doi ar fi convenit să împartă profiturile ”în schimbul contribuției sale în ceea ce privește strategia de marketing, a cunoștințelor și experienței sale”.

De la Rua admite, însă, că parteneriatul, care a început în 2004, a avut la bază doar ”un acord verbal”. Acesta a adăugat că, datorită lui, Shakira a semnat un parteneriat în valoare de 300 de milioane de dolari cu promotorii de concerte Live Nation, precum și o înțelegere avantajoasă cu o gamă de parfumuri.

Tot Rua ar fi fost cel care a convins-o pe Shakira să scoată single-ul ”Hips Don't Lie” pentru a contracara vânzările sub așteptări ale albumului ”Oral Fixation Vol. 2”. ”Hips Don't Lie” a fost cântecul numărul 1 în topurile din 25 de țări.

De asemenea, Antonio de la Rua spune că el a fost cel care a negociat ca Shakira să cânte imnul Cupei Mondial de Fotbal, ”Waka Waka”, hit care a dat naștere unui turneu internațional în parteneriat cu Live Nation.

În actele înaintate de Rua mai scrie că: "Prin combinarea talentului domnului de la Rua în ceea ce privește afacerile și marketingul și a talentului artistic al pârâtei, a frumuseții și a sex-appeal-ului ei, s-a reușit lansarea unui parteneriat a cărui valoare a depășit cu mult așteptările ințiale”.

Când cuplul s-a despărțit, în 2010, Shakira a anunțat pe site-ul oficial că deși relația s-a încheiat "vom continua să fim parteneri din punct de vedere profesional”.

Totuși, în octombrie 2011, Shakira a autorizat un avocat să anuleze contractul cu Rua. Acesta spune că nu și-a primit partea cuvenită din profituri, până acum, motiv pentru care solicită ”nu mai puțin de 100 de milioane de dolari”.

Reprezentanții Shakirei nu au comentat încă pretențiile lui Antonio de la Rua. Shakira este în prezent însărcinată cu fotbalistul de la FC Barcelona, Gerard Pique și a semnat un contract pentru a apărea ca arbitru în cadrul emisiunii ”The Voice”, din SUA. 

×