x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica În 11 ani, Stepan a făcut "Lumina"

În 11 ani, Stepan a făcut "Lumina"

de Alex Revenco    |    15 Noi 2012   •   19:54
 În 11 ani, Stepan a făcut "Lumina"
Noul proiect muzical este o epopee fusion, alcătuită din 3 CD-uri şi un DVD cu sunet 5.1
Stepan Project a finalizat "Lumina", cea de-a treia parte a trilogiei "Sensul Vieţii", începută în 1996 cu albumul "Sensul vieţii" şi continuată în 2001 cu dublul-album "Undeva în Europa...". La realizarea acestui material, legendarul muzician timişorean Ilie Stepan a fost ajutat atât de colegii de echipă Dixie Krauser & Horea Crişovan, cât şi de Mario Florescu, Doru Apreotesei, Tavi Iepan, Vasile Dolga, Vlady Cnejevici, Liviu Butoi, Doru Iosif, Adrian Dinu, Ovidiu Rusu, Carol Bleich. Albumul, produs de Show Factory şi distribuit exclusiv de Soft Records, se prezintă sub forma unui box set ce conţine trei CD-uri, un DVD (ce poate fi ascultat atât stereo. cât şi în 5.1 surround), plus un booklet de 80 de pagini, totul într-o grafică de excepţie, la nivel internaţional.

Fondatorul grupului Pro Musica, autor şi producător de muzică de teatru şi film, realizator de emisiuni radio & tv, compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, Ilie Stepan a finalizat cel mai amplu proiect din rockul autohton, la realizarea căruia au contribuit zeci de artişti din domenii diferite, muzică, grafică, film, fotografie, litere.

"Muzica, în opinia mea, este în primul rând o formă de energie, o energie pozitivă. În muzica pe care o scriu eu, conceptual există trei mari dimensiuni: dimensiunea credinţei, dimensiunea ancestralului (a originii, a pământului pe care calci şi care este de mii de ani tot acolo) şi dimensiunea urbană, contemporană, de zi cu zi. Între aceste trei dimensiuni se scriu toate energiile noastre, înmagazinate în piesele pe care le lucrăm. Eu sunt un om cu credinţă în Dumnezeu şi nu pot să concep că un artist adevărat este un om fără credinţă. În muzică nu există reţete, există multă muncă şi mai mult sau mai puţin har de la Dumnezeu. Dacă munceşti mult şi nu realizezi nimic, înseamnă că trebuie să te laşi. Dacă munceşti mult şi realizezi câte ceva, înseamnă că eşti dotat, iar dacă munceşti mult şi realizezi mult, înseamnă că eşti ales", spune Ilie Stepan. Lansarea albumului "Lumina" va avea loc la Timişoara, pe 20 noiembrie, ora 19:00, în Sala Multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, şi pe 21 noiembrie, ora 16:00, la Penitenciarul de maximă siguranţă "Popa Şapcă". În Bucureşti, lansarea este pe 5 decembrie, ora 20:00, în Club "A. Ilie Stepan": "În anii ’70, acolo au cântat toate formaţiile mari din ţară; era o vorbă: nu cânţi în Club A, înseamnă că nu exişti".

×
Subiecte în articol: Stepan Project Ilie Stepan