x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica În decembrie, muzică pentru toată lumea

În decembrie, muzică pentru toată lumea

de Alex Revenco    |    01 Dec 2011   •   21:00
În decembrie, muzică pentru toată lumea

Sfarsitul de an ne aduce o avalansa de concerte, de la muzica romantica in interpretarea unor nume foarte mari ale scenei internationale – Engelbert Humperdinck, Nana Mouskouri (foto jos), Salvatore Adamo (foto sus), Demis Roussos – la corifeii muzicii folk stransi inainte de Craciun la Festivalul 'Om Bun', de la traditionalul Concert de co­linde al lui Stefan Hrusca la Tudor Gheor­ghe, cu spectacolul 'Degeaba', dar si Stefan Banica Junior, care ocupa cateva zile la rand Sala Palatului, la Ansamblul Joahann Strauss plus alte spectacole ce 'aduc' Viena la Bu­cu­resti.

Grupul Celelalte Cuvinte sar­ba­toreste treizeci de ani de activitate printr-un concert extraordinar la Sala Palatului, iar in cluburile din Capitala urmeaza a avea loc concerte cu mari nume ale scenei underground din Romania, in ordinea desfasurarii: Ura de dupa usa, Metrock, Travka, White Walls, Altar, Mediocracy si multe altele. Duminica, 4 decembrie, Nana Mouskouri revine la Bucuresti pentru un nou concert extraordinar pe scena Salii Palatului, organizat de Project Events. Dupa o vizita caritabila in 2008, ca reprezentant UNICEF, cantareata de origine greaca va sustine un nou concert de acest fel, o parte din incasari fiind donate pentru actiuni desfasurate in scopuri umanitare. Renumele international impreuna cu indelungata si infloritoarea cariera muzicala au recomandat-o pentru postul de am­ba­sador al UNICEF inca din 1993, urmandu-i actritei Audrey Hepburn.

Pe langa cantecele in limba greaca, piesele sale au fost inregistrate in numeroase alte limbi precum fran­ce­za, engleza, germana, olandeza, italiana, portugheza, spaniola, ebrai­ca, mandarina, chineza, maori. Cu peste 400 de milioane de discuri vandute in intreaga lume si 230 de Discuri de Aur si Platina, Nana Mouskouri se numara printre cei mai importanti artisti care au venit la Bucuresti. Ultimele bilete la acest concert costa intre 150 si 500 de lei, fiind disponibile la Sala Palatului. La mai putin de o saptamana distanta, un alt nume urias al muzicii de limba franceza vine la Bucuresti pentru prima si, foarte probabil, ultima oara. Este vorba despre Salvatore Adamo, care va urca pe scena Salii Palatului din Bucuresti sambata, 10 decembrie, pentru un concert- eveniment organizat de Project Events, in cola­bo­­rare cu European Event Services.

Din anii ’60 pana astazi, Adamo a cucerit generatii intregi, avand la aceasta ora nenumarati fani in intreaga lume, marile sale hituri fiind: 'Tombe la neige', 'Vous permettez Mon­sieur', 'La Nuit', 'Dolce Paola', 'Les Filles du bord de mer', 'Mes mains sur tes hanches', 'Ton Nom', 'Une meche de cheveux', 'Viens, ma bru­ne', 'Une larme aux nuages', 'Inch’Allah' si altele. Adamo canta in noua limbi diferite si a reusit de-a lun­gul carierei sale sa vanda peste 100 de milioane de discuri la nivel mon­dial. Recunoasterea marelui sau ta­lent nu a venit doar de la fanii sai de pe intregul mapamond, ci si din par­tea Altetei Sale, Regele Albert al II-lea al Belgiei, cand, prin Decret Regal, i-a acordat, in 2001, titlul no­bi­liar de Cavaler. A sustinut nu­me­roa­se concerte in Franta, Belgia, Ca­na­da, Germania, ce au adunat public din toata lumea, inclusiv America. Cantecele sale reflecta latura sensibila a artistului, dar si combinatia de umor si simplitate pe care o transmite publicului de fiecare data cand urca pe scena.

Organizat de Project Events in colaborare cu European Event Services. Ultimele bilete la Adamo costa intre 100 si 350 de lei si sunt disponibi­le pe www.biletoo.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.biletfan.ro, www.biletedelatati.ro, la casieria Salii Palatului, Librariile Adevarul, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria, Midola Music, Palatul National al Copiilor, Magazinul Unirea (intrarea de langa McDonald’s).

Lista concertelor din luna decembrie
v.2- When Saints Go Machine (Danemark)- Control
v.2- URA DE DUPA USA- Elephant Pub
v. 2- Vama – True Club
s. 3- ENGELBERT HUMPERDINCK- Sala Palatului
s. 3- ROME (Luxemburg)- Kulturhaus
s. 3- METROCK- GYURI'S PUB
d. 4- Nana Mouskouri- Sala Palatului
l. 5- ALEXANDRU ANDRIES- INCOREKT- Teatrul Excelsior
l.5- PASAREA COLIBRI & PACIFICA- tsc
mi. 7- PING PING- Control Club
mi. 7- Stefan Hrusca- Sala Palatului
mi. 7- TRAVKA- Club A
j. 8- CELELALTE CUVINTE 30 de ani- Sala Palatului
v. 9- HANDSOME FURS (Canada)- Club Control
v.9- ORPHANED LAND (Israel)- tsc
s.10- SALVATORE ADAMO- Sala Palatului
s.10- WHITE WALLS NR. 50 -club Fabrica
d.11- ALTAR- concert & lansare CD-Club Fabrica
mi. 14- LEAFBLADE ACOUSTIC- Wings
mi. 14-KARMA TO BURN (SUA)- Fabrica
mi-v- 14,15,16- Stefan Banica Jr- Sala Palatului
j. 15- Duncan Patterson (ex. Anathema)- Kulturhaus
l. 19- JOHANN STRAUSS ENSEMBLE- TNB
l-mi. 19-21 OM BUN- Teatrul Nottara
ma.20- DEMIS ROUSSOS- Sala Palatului
ma. 20- MEDIOCRACY- Elephant Pub
mi-j. 21-22- CRACIUN VIENEZ- Sala Palatului
v. 26- Tudor Gheorghe- Degeaba- Sala Palatului

×
Subiecte în articol: muzica