x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica În patru oraşe, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

În patru oraşe, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

de Catalina Iancu    |    16 Iun 2010   •   00:00
În patru oraşe, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Concomitent, în patru municipii din ţară, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, va avea loc maratonul de scurtmetraje "Noaptea Lungă a Filmelor Scurte". Evenimentul, aflat la a doua ediţie, este prezentat de ShortsUP, va începe la ora 20:00 şi va ţine până după 5:00 dimineaţa.

După o oră de warm-up, cu muzică şi alte forme de artă conexe filmului, va începe programul cu cele mai apreciate scurtmetraje ale anului, nominalizate sau premiate la Oscar, Festivalul de Film de la Berlin sau European Film Academy, informează organizatorii. Programul include şi un Best Of Anim'est, precum şi selecţia de scurtmetraje horror de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Din program fac parte: "Logorama", animaţia câştigătoare la Oscar, "Incident la o bancă", premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, câştigătorul BAFTA, "September", dar şi "Nunta lui Oli" de Tudor Jurgiu, "Muzica în sânge" de Alexandru Mavrodineanu, "Derby" de Paul Negoescu şi "Colivia" de Adrian Sitaru, câteva dintre scurtmetrajele româneşti cele mai apreciate în acest moment în marile competiţii cinematografice.

La Bucureşti, evenimentul va avea loc la Galeriile Artexpo din incinta Teatrului Naţional, în cinci săli de proiecţie, între care o terasă în aer liber. Seara va începe cu o oră de muzică şi clipuri Massive Attack (foto), un preambul la concertul pe care renumita trupă îl va susţine la 27 iunie în Capitală.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte din Bucureşti sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim, online, sau în librăriile Cărtureşti şi magazinele Vodafone. Preţul unui bilet este 25 lei. În limita locurilor rămase, biletele vor putea fi achiziţionate şi la intrare, în seara evenimentului.

La Cluj, maratonul de scurtmetraje se va desfăşura la Fabrica de Pensule, la Timişoara ş în Club Setup, iar la Iaşi, evenimentul are loc la centrul de conferinţe Cuza din Hotel Unirea. Preţul unui bilet la Iaşi, Cluj şi Timişoara este 15 lei.

×
Subiecte în articol: muzica