x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Inna aduce României primul premiu Eurodanceweb

Inna aduce României primul premiu Eurodanceweb

de Dana Cobuz    |    14 Ian 2011   •   01:43
Inna aduce României primul premiu Eurodanceweb

146464-inna-1.jpgNoul an a început bine pentru Inna, cea mai în vogă artistă româncă a momentului. În primele zile ale lui ianuarie, Inna a câştigat Premiul Eurodanceweb Award cu piesa „Sun Is Up”. Site-ul eurodanceweb.net o prezintă astfel pe premianta anului 2010: „Născută în 1986, Inna este cea mai cunoscută cântăreaţă româncă.

Cu single-ul de debut «Hot», produs de celebrul duo Play&Win, ea a cunoscut succesul pe plan internaţional, ţintind chiar locul I al US Bilboard's Hotdance Airplay. «Sun Is Up» a fost lansat în vara anului 2010 doar pentru piaţa est-europeană, ajungând pe locul al doilea în Romanian Top 100 şi pe locul al şaselea în Rusia. Videoclipul acestei piese a fost filmat în Spania în luna august a anului trecut şi a avut premiera o lună mai târziu, adunând peste un milion de vizualizări pe Youtube doar în prima săptămână de difuzare!”.

Competiţia Eurodanceweb Award se află deja la a 10-a ediţie. Începând din 2007, internauţii pot vota piesa preferată prin intermediul site-ului dedicat evenimentului. În 2010, 40 de piese au intrat în concurs, Inna cu „Sun Is Up” aflându-se pe locul al treilea în clasamentul preferinţelor publicului, după reprezentanţii Poloniei şi Turciei. Însă juriul format din jurnalişti, producători muzicali, DJ şi crainici radio din diverse ţări au notat piesa interpretată de Inna cu 184 de puncte, ducând-o pe aceasta pe locul I. Argintul şi bronzul Eurodanceweb Award 2010 au fost luate de Velvet ? „My Destiny” (Suedia ? 152 de  puncte), respectiv Roni Meller feat. Dee Dee ? „The Day After (Will I Be Free)” (Israel ? 149 de puncte).

Inna reuşeşte cu „Sun Is Up” cea mai bună clasare a unei piese româneşti în această competiţie. Animal X a ajuns în semifinale cu piesa „Fără tine” în 2001 şi pe locul al 10-lea în 2003, cu „My Desire”, iar DJ Project s-a clasat pe locul al patrulea în 2009, cu „Hotel”.

Inna aşteaptă acum rezultatele voturilor pentru „NRJ Music Awards 2011”, fiind calificată în finală, la secţiunea „Revelaţia internaţională a anului”, alături de Justin Bieber, Kesha şi Taio Cruz. Românca poate fi votată pe site-ul NRJ până la 16 ianuarie 2011.

×
Subiecte în articol: arte muzica jurnalul de duminică