x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Înscrieri pentru Eurovision: între 6 şi 23 februarie 2012

Înscrieri pentru Eurovision: între 6 şi 23 februarie 2012

de Dana Andronie    |    01 Feb 2012   •   21:00
Înscrieri pentru Eurovision: între 6 şi 23 februarie 2012

'Romania nu-si poate permite sa lipseasca de la Eurovision. Imagi­na­ti-va ca am lipsi de la Campionatul European de Fotbal', spune Dan Manoliu (foto) – coordonatorul proiectului. Cu alte cuvinte, suntem saraci si nu ne putem permite luxul sa absentam de la campionatul muzical care se desfasoara in acest an la Baku (Azerbaijan), intre 22 si 26 mai. Consiliul de Administratie al TVR nu a aprobat, marti, intregul buget pro­pus – 222.000 de euro. In aceste con­­ditii, Dan Manoliu trebuie sa faca o scamatorie si sa scoata pana pe 10 mar­tie un sponsor care sa cotizeze cu 130.000 de euro pentru ca Ro­ma­nia sa se prezinte onorabil la cea de-a 57-a editie a Eurovisionului.

Inscrierile pentru selectia na­ti­o­nala incep pe 6 februarie si se incheie pe 23 februarie (data postei). Atentie, pot intra in concurs si cantecele lan­sate dupa 1 septembrie 2011, asa cum este prevazut si in regulamentul EBU (European Broadcasting Union)! Ju­riul va fi format fie din 9, fie din 11 membri. In finala din 10 martie, transmisa in direct la TVR, vor ajunge minimum 12 piese, maximum 17. Fata de se­lec­tiile nationale precedente, in acest an va fi organizata direct finala, cos­tul fiind estimat la 12.000 de euro.

Dan Manoliu are o misiune sinu­ci­­gasa, din punctul meu de vedere. Daca Romania va reusi sa ajunga in fi­nala de la Baku (26 mai) si sa mai si ob­tina un loc onorabil, i se va spune: 'Vezi, se poate si cu bani putini!'. Totodata, daca Romania nu va trece de semifinala (22 mai) sau, fereasca Dumnezeu!, prinde un loc din varful cozii clasamentului, atunci i se va re­pro­sa: 'Nu sunt bani pentru salariile din TVR si s-au aruncat aproape 100.000 de euro pe Eurovision!'. Si intr-un caz si in celalalt, Manoliu va iesi sifonat. Asta e, fiecare plateste pentru faptele sale, mai devreme sau mai tarziu.

Tot ce-mi doresc este sa apara un spon­sor care sa salveze situatia. Ar fi de cosmar sa nu se stranga banii, iar Ro­ma­nia sa nu se arate la Eurovision, dupa ce si-a anuntat participa­rea. Si imi mai doresc ca, indiferent cine va iesi (cu sau fara tamtam me­di­a­tic) castigator pentru Baku, sa re­u­seasca, prin perfomanta, sa ne gadile mandria ca suntem romani.

×
Subiecte în articol: muzica