x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Iubitorii de operă, în stradă

Iubitorii de operă, în stradă

de Roxana Jianu    |    15 Sep 2012   •   21:00
Iubitorii de operă, în stradă

Promenada Operei este deja o traditie. La cea de a sasea editie, desfasurata in seara primei zile de toamna, cateva mii de iubitori ai genului au participat la sarbatoarea in aer liber a operei si s-au lasat incantati de arii celebre.
Roxana Jianu

Unii dintre cei mai apreciati artisti lirici ai momentului, care au evoluat sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, i-au incantat pe cei care au acceptat invitatia Operei Nationale Bucuresti. Editia din acest an a fost prezentata, pentru prima data in istoria evenimentului, de artistii Operei: prim-balerina Monica Petrica si tenorul Vlad Mirita. "Sunt foarte mandra ca am fost aleasa pentru acest eveniment. Este pentru prima oara cand fac trecerea de la prezentarea coregrafica la cea vorbita', a declarat balerina Monica Petrica, iar tenorul Mirita a completat: "Promenada Operei este un eveniment pe care l-am apreciat inca de la inceput. Am fost parte a acestui proiect de trei ori, in calitate de solist'.

Publicul a putut urmari Corul ONB, pregatit de maestrul Stelian Olariu, care a adus pe scena Marsul triumfal din opera Aida de Giuseppe Verdi. Orchestra ONB a "spart gheata' cu Bacchanale din opera Samson et Dalila de Camille Saint-Saens, urmata de Andreea Iftimescu interpretand aria Dalilei. Publicul s-a mai delectat cu fragmente celebre din opere precum Carmen (Georges Bizet), Faust (Charles Gounod) si Tosca (Giacomo Puccini), timp in care a avut loc si un fascinant foc de artificii.

Invitatul special al serii a fost basul Marcel Rosca, solist la Aalto Oper din Essen, Germania (unde a realizat roluri importante ca Zaccaria din Nabucco), care a interpretat pe esplanada ONB "Son lo spirito che nega' din Mefistofele de Arrigo Boito.

Dintre artistii care au evoluat la Promenada Operei, editia 2012, mai amintim: Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Iordache Basalic, Silvia Sorina Munteanu, Ionut Pascu si Ionut Hotea.

In acest an, Promenada Operei s-a desfasurat sub semnul proiectului european studiOpera, realizat de Opera Nationala Bucuresti prin Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess", in parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala.

Promenada Operei a fost incheiata de Adriana Dumitriu si Corul ONB cu interpretarea fragmentului Finale din opera Turandot de Giacomo Puccini.

Cei prezenti au avut parte si de o surpriza, doua zone de fotografiere puse la dispozitie "ca o invitatie la joaca in lumea operei', fotografii ce pot fi descarcate de pe website-ul ONB.

×