x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jack Johnson

Jack Johnson

de Alex Revenco    |    22 Feb 2008   •   00:00

Muzicianul din Hawaii are 32 de ani şi a spart topurile internaţionale, cu al­bumul “Sleep Through the Sta­tic”. Apărut pe piaţă săptămâna trecută, CD-ul s-a vândut în 375.000 de exem­pla­­re şi s-a cocoţat direct pe prima po­zi­­ţie în topul de vânzări de la Billboard.

Muzicianul din Hawaii are 32 de ani şi a spart topurile internaţionale, cu al­bumul “Sleep Through the Sta­tic”. Apărut pe piaţă săptămâna trecută, CD-ul s-a vândut în 375.000 de exem­pla­­re şi s-a cocoţat direct pe prima po­zi­­ţie în topul de vânzări de la Billboard. Dar nu numai america­nii se dau în vânt după Johnson, al­bumul său i-a convins şi pe britanici, irlandezi, neozeelandezi şi austra­li­eni, dovadă că a intrat pe locul întâi şi în ţările respective.

 

UNIVERSAL. Discul, realizat de Uni­versal, ocupă poziţii de top şi în alte ţări: locul 2 în Germania şi Elveţia, 3 în Portugalia, 4 în Spania ş.a.m.d, iar de curând este disponibil şi în Româ­nia. Cum a reuşit Johnson să se impu­nă atât de categoric? Pentru că iubi­to­rii muzicii de pretutindeni s-au îndrăgos­tit pur şi simplu de melodiile sale, simple, calde şi sensibile, cântate cu sinceritate, undeva între folk şi soft rock. Acest al cincilea album de studio a fost realizat de Jackson – compozitor, solist, chitarist împreună cu ai săi co­legi, Adam

 

Topol – tobe, Merlo Podlewski – chitară bas şi Zach Gill- pian. Dacă toate cele patru  albume au fost înregistrate în Hawaii, în propriul studio şi produse de propria casă de discuri, Brushfire Records, cel de-al cincilea a fost tras în Los Angeles, la Solar Powered Plastic Plant.

 

ENERGIE SOLARĂ. Realizat doar cu energie solară, discul începe cu “All At Once”, un cântec despre încăl­zirea globală şi transformările climaterice, subiecte familiare muzicianului nostru. Acesta este co-fondatorul Kokua Hawaii Foundation, organizaţie nonprofit care susţine educaţia mediului înconjurător în şcolile şi comunităţile din Hawaii.

×
Subiecte în articol: muzica