x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jean Michel Jarre Live!

Jean Michel Jarre Live!

de Alex Revenco    |    07 Noi 2008   •   00:00

Pentru mulţi români, acest concert, programat la 10 noiembrie la Sala Palatului, este încă un vis devenit realitate. După nouă luni de discuţii cu agentul şi managementul faimosului artist, fundaţia Phoenix a primit confirmarea că Bucureştiul a fost inclus pe harta marilor capitale onorate de prezenţa lui Jarre în primul "turneu de săli" din carieră, intitulat "Oxygene 2008".



Este binecunoscut faptul că, până acum, concertele muzicianului francez au avut loc în aer liber. Cu prilejul acestui turneu, Jean Michel Jarre, în colaborare cu MyFab.com, a lansat JMJ Technologies, o gamă de produse de sunet şi imagine creată după ideile lui Jarre, care ar putea fi disponibile la Polivalentă, în seara concertului.

DANCE BATTLE. Pentru prima oară pe ringul de dans din Bucureşti, participanţii la 202 Dance Battle, concurs de dans ce va avea loc în Metropolis III, duminică, de la ora 14:00,  vor vibra pe ritm de dance hall – un nou stil abordat de organizatori, precum şi renumitul octagon – un element nou de break dance ce va testa precizia şi experienţa dansatorilor. Invitat special va fi Bboy Bugz, din Anglia, care a participat la Throwdown UK, atât ca dansator, cât şi ca membru al juriului. Bugz se va alătura concursului reprezentând faimosul Soul Mavericks Crew şi va juriza concursul de breakdance. Înscrierile
se fac la locaţie, iar spectatorii vor plăti 10 lei. Premiile sunt în valoare de 1.750 de euro. Raluca Grinţescu

UNDERLONDON. Seria de evenimente sub această titulatură continuă în această toamnă cu a cincea ediţie UnderLondon Fest 2008. Având drept capete de afiş pe Robots in Disguise şi Trash Fashion, ambele din Marea Britanie, programul festivalului va fi completat de două trupe româneşti, Go to Berlin şi Persona. UnderLondon are loc la 13 şi 14 noiembrie, în Club Fabrica din Bucureşti, respectiv Setup Venue din Timişoara. Robots in Disguise şi Trash Fashion vor concerta în ambele zile de festival, la Bucureşti, fiindu-le alături Go to Berlin, urmând ca Persona să "deschidă" la Timişoara. Înainte de concert, biletele costă 20 de lei, la Diverta şi myticket.ro, iar la intrare, 25 de lei.
Alex Revenco)

MUZICĂ CLASICĂ. Sâmbătă, 8 noiembrie, Sala Mică a Palatului găzduieşte, începând cu ora 19:00, un recital extraordinar al lui Alexandru Tomescu, deţinătorul viorii Stradivarius. Preţul biletelor este de 70 lei (cat. I) şi 50 lei (cat. II). În aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, Cvartetul Belcea va susţine un recital extraordinar la Ateneul Român. Din program fac parte lucrările Cvartetul nr. 6 Op. 50 în Re major de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 3 Op. 94 de Benjamin Britten şi Cvartetul nr. 3 Op. 59 în Do major Razumovski de Ludvig van Beethoven. Acesta este cel de-al şaptelea concert din cadrul programului de rezidenţiat iniţiat de Institutul Cultural Român şi Filarmonica "George Enescu".
  • Adriana.V.Păduraru

×
Subiecte în articol: muzica