x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jon Bon Jovi - A contribuit decisiv la succesul grupului

Jon Bon Jovi - A contribuit decisiv la succesul grupului

de Alex Revenco    |    23 Dec 2008   •   00:00

Potrivit publicaţiei americane Billboard, turneul "Lost Highway" al grupului Bon Jovi din America de Nord şi Europa a fost desemnat cel mai de succes turneu al anului 2008. Organizat de AEG Live (promoter care a "făcut" şi concertul Leonard Cohen de la Bucureşti), turneul formaţiei americane a ieşit pe primul loc, la vânzări de bilete, cu 210,6 milioane de dolari încasaţi de la 2.157.675 de spectatori, care au fost la concertele grupului, în intervalul noiembrie 2007 – noiembrie 2008. În ultimii 25 de ani, Bon Jovi a vândut peste 120 de milioane de albume în lumea întreagă.



MAI TARE CA THE BOSS. Pe locul secund s-a clasat Bruce "The Boss" Springsteen & The E Street Band’s Magic Tour, cu 204,5 milioane de dolari încasaţi din vânzarea biletelor de concert, în timp ce poziţia a treia i-a revenit Madonnei, cu Sticky & Sweet Tour. Locurile următoare sunt ocupate, în ordine, de: Police, cu 150 de milioane de dolari, în a doua etapă a turneului de reuniune, Celine Dion – 91 de milioane, Kenny Chesney – 86, Neil Diamond – 81,2, Spice Girls – 70, Eagles – 56, 6 şi Rascal Flatts – 55,8 milioane de dolari.

Trebuie să crezi în dragoste, în Moş Crăciun, în ceilalţi, în tine şi mai ales în visele tale. Dacă tu nu crezi, atunci cine s-o facă?"
Jon Bon Jovi


Discuri pentru Player


Take That
The Circus.
După ce au revenit în 2006 cu albumul "Beautiful World", marcând cea mai spectaculoasă revenire a unei trupe de băieţi, Take That lansează cel de-al cincilea lor album de studio – şi al doilea după come back – "The Circus". O dată cu succesul din urmă cu doi ani, trupa s-a reinventat şi a reuşit să depăşească eticheta de boys band, lansând acest album în manieră pop. Toate cele 12 piese incluse pe noul material sunt compuse de cei patru componenţi, producătorul fiind John Shanks.

Kanye West
808’s & Heartbreak.
Cel de-al patrulea album de studio aduce schimbări în stilul cu care ne-a obişnuit Kanye, care ne oferă de această dată un amestec de muzică pop, ritmuri tribale şi electro, păstrând "fundaţia" hip-hop, care l-a făcut celebru. Artistul a mărturisit că melodia "Coldest Winter" a scris-o cu gândul la mama sa, care a încetat anul trecut din viaţă. El a mai spus că şi celelalte piese de pe album vorbesc despre o persoană foarte dragă lui, dar a refuzat să-i divulge identitatea.

Fall Out Boy
Folie Aux Deux.
Americanii au lansat cel de-al cincilea album de studio, programat să apară pe piaţă în ziua alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, însă trupa a decis până la urmă să amâne materialul până în decembrie. Printre cei care au participat la înregistrări se numără nume celebre ca Lil’ Wayne, Pharrell Williams sau Debbie Harry, solista legendarului grup Blondie. CD-ul, disponibil la noi la preţul de 29,90 lei, include hitul "Beat it" şi noul single "America’s Suitehearts" .

Morandi
N3XT – Deluxe Edition.
În preajma Sărbătorilor de iarnă, Morandi lansează o ediţie deluxe a albumului de succes "N3XT". Pe lângă cele 14 piese de pe discul iniţial, ediţia deluxe include şi trei videoclipuri, ale melodiilor "Afrika", "Angels (Love Is The Answer)" şi "Save Me". "N3XT" este primul album Morandi lansat cu succes şi în afara ţării, reuşind să se impună în teritorii ca Rusia, Ucraina, Polonia şi Republica Cehă.  Deja a fost răsplătit cu două Discuri de Platină în Rusia.

×
Subiecte în articol: muzica