x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La 75 de ani, Keith Richards a redus paharele de alcool şi vrea să se lase de fumat

La 75 de ani, Keith Richards a redus paharele de alcool şi vrea să se lase de fumat

13 Feb 2019   •   17:46
La 75 de ani, Keith Richards a redus paharele de alcool şi vrea să se lase de fumat
Sursa foto: Dave J. Hogan/Dave J. Hogan

Rockerul veteran Keith Richards, care a împlinit recent 75 de ani, a mărturisit că a redus consumul de alcool şi încearcă să se lase de fumat deşi renunţarea la tutun i se pare mai grea decât eliminarea dependenţei de heroină, relatează miercuri Press Association.
Chitaristul formaţiei The Rolling Stones a devenit celebru pentru stilul său de viaţă, care a inclus consumul drogurilor din categoria A, băuturile alcoolice şi fumatul intensiv.
Richards a declarat că după ce a fost indulgent în luna decembrie, când a sărbătorit împlinirea vârstei de 75 de ani şi aniversarea a 35 de ani de căsnicie, a decis să limiteze consumul de băuturi alcoolice la vin şi bere.
Compozitorul şi muzicianul a declarat că încearcă totodată să se lase de fumat, însă a recunoscut că eliminarea acestui obicei pe care îl practică de zeci de ani i se pare mai grea decât renunţarea la heroină.
''Beau puţin vin la masă şi un Guinness sau o bere ori două, însă altfel nu. E ca şi heroina - experimentul s-a încheiat'', a declarat Richards în cadrul unui interviu acordat revistei Mojo.
În cazul în care i se oferă o băutură, nu o va refuza, a admis chitaristul precizând că nu este ''un puritan''. ''Doar că nu mai este în meniul zilnic'', a explicat el.
Richards a declarat că refuză să facă sport, iar singurele sale activităţi fizice sunt ridicarea, aşezarea şi ''plutirea'' pe mare. În opinia sa, alergarea este nesănătoasă şi dăunează articulaţiilor, precizează Press Association.
Vedeta, unul dintre fondatorii formaţiei The Rolling Stones la începutul anilor '60, a mărturisit că încearcă să fie mai conştient în ceea ce priveşte sănătatea şi să abordeze problema fumatului.
''Lou Reed a spus că este mai greu de renunţat la nicotină decât la heroină. Aşa este. Renunţarea la heroină este un iad, însă e un iad de scurtă durată. Mă refer la procesul în sine. Ţigările sunt mereu acolo şi ai făcut întotdeauna asta. Le iau, le aprind, fără să gândesc. Am reuşit să scad considerabil cantitatea zilnică şi încă lucrez la asta. Pentru că am realizat că nu am nevoie. Mi-am dat seama că este un obicei fără sens. Însă, hei, când ai 75 de ani obiceiurile sunt destul de bine impregnate'', a declarat muzicianul britanic în interviul ce va fi publicat de Mojo la 19 februarie.
Richards a revenit în studio alături de colegii săi din The Rolling Stones şi speră că următorul album al formaţiei va fi lansat anul acesta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: keith richards The Rolling Stones