x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Rock The City: Machine Head

La Rock The City: Machine Head

de Alex Revenco    |    02 Iun 2012   •   19:50
La Rock The City: Machine Head

Alcatuita din Adam Duce (bass, backing vocals), Robb Flynn (voce, chitara), Phil Demmel (chitara), Dave McClain (tobe), de la stanga la dreapta, formatia Machine Head vine pentru prima data in Romania si va sustine un show mult asteptat de fani, in cadrul festivalului Rock the City. Grupul californian, infiintat in 1991, este inclus in New Wave of American Heavy Metal, curent reprezentativ al rockului american "after grunge".

Printre pionieri s-au numarat si Agnostic Front, Pantera sau Biohazard, NWOAHV dezvoltandu-se mult in anii 2000, cand Mastodon si Avenged Sevenfold au devenit adevarate "varfuri de lance". Componenta Machine Head a suferit o serie de schimbari de-a lungul timpului, iar in 2002, formatia a fost pe punctul de a se "sparge" din cauza unor controverse legate de cel de-al patrulea album, "Supercharger", lansat la cateva saptamani dupa 11 septembrie 2001. Videoclipul piesei "Crashing Around You" a fost interzis in Statele Unite din cauza imaginilor considerate "nepotrivite" – un zgarie-nori in flacari. Dupa ce mai multe case de discuri din SUA au refuzat sa colaboreze cu un grup aflat pe "lista neagra", Machine Head si-a lansat albumul "Through the Ashes of Empires" in Europa (2003).

Pana la urma, Roadrunner USA, interesat de noul disc, le-a oferit un nou contract, iar "Through the Ashes of Empires" a aparut in 2004 in SUA, cu un bonus track pentru fanii americani. Albumul a debutat pe locul 88 in Billboard 200, iar videclipul piesei "Imperium" a intrat in heavy rotation la MTV. In 2005, Machine Head a fost headlinerul festivalului Wacken Open Air, cantand in fata a 40.000 de fani. In 2005, Machine Head a cantat in Dubai, la Dubai Desert Rock Festival, primul concert din Orientul Mijlociu. Anul trecut a aparut al saptelea album, "Unto the Locust", ajuns pe locul 22 in Billboard 200. Pana in prezent, Machine Head a vandut peste 2,4 milioane de albume in intreaga lume.

×
Subiecte în articol: muzica