x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La vânătoare de tinere talente muzicale

La vânătoare de tinere talente muzicale

de Cristiana Stamatescu    |    04 Aug 2010   •   00:00
La vânătoare de tinere talente muzicale

Jeunesses Musicales International, cea mai amplă organizaţie nonguvernamentală pentru tineri muzicieni din întreaga lume, aduce pentru prima dată în România conceptul Imagine Festival sub denumirea de Proms of Delight Music Fest, concursul de interpretare urmând să se desfăşoare în zilele de 14 şi 15 august la Arenele Romane din Bucureşti. O veste bună pentru cei care vor dori să urmărească evoluţia cântăreţilor: intrarea la eveniment este liberă.

Trupe şi solişti vocali cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani sunt invitaţi să se înscrie în cadrul festivalului, proiectul având ca scop descoperirea, încurajarea şi promovarea tinerelor talente. Competiţia live de interpretare muzicală, la care pot participa formaţii şi solişti de toate genurile (pop, rock, jazz, metal, clasic, punk etc.), reuneşte ansambluri şi solişti care au şansa de a câştiga experienţă şi de a-şi demonstra talentul, evoluând în faţa unei audienţe numeroase, dar şi a unui juriu profesionist. Organizatorii garantează profesionalismul în ceea ce priveşte condiţiile de desfăşurare a competiţiei, inclusiv datele tehnice: scenă, sunet, lumini.

Proms of Delight Music Fest va fi împărţit în două secţiuni, trupe şi solişti vocali, urmând ca preselecţia pentru secţiunea Solişti Vocali să aibă loc joi 5 august, de la ora 10:00, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune. În cadrul proiectului, soliştii şi trupele selectate vor beneficia de masterclass-uri gratuite, sub îndrumarea unor artişti-profesori precum Cristi Gram - chitară (Phoenix), Crina Mardare - voce şi Andrei Tudor - keyboards. Câştigătorii competiţiei vor reprezenta România în cadrul competiţiei internaţionale Imagine Festival din Bel-gia - Bruxelles şi vor susţine recitaluri ca invitaţi la ediţiile din Croaţia sau Slovenia. Apoi, începând cu 2011, Proms of Delight Music Fest va deveni festival internaţional.

Pe parcursul festivalului vor susţine concerte şi jam-session-uri trupe invitate din ţară şi străinătate, printre care şi câştigătoarele ediţiilor din 2010 ale concursurilor Imagine Festivals din Belgia şi Suedia: Hada, Norbert and friends, Beatrice Aurore and the Make ş Believe Mimers (foto) şi No Shave November. Pe scena de la Arenele Romane va urca şi trupa The Marker, care lua în anul 2009 trofeul Cerbul de Argint la Braşov. De altfel, The Marker s-au remarcat încă de la debut susţinând recitaluri pe scene importante din România. Astfel, în 2008 au câştigat etapa pe România a Global Battle of the Bands, un punct de avânt în cariera lor. Au urmat concerte la Scala în Londra în cadrul Finalei Mondiale GBOB, în urma cărora au primit aprecieri din partea celor de la Sex Pistols. Cel mai nou proiect al băieţilor de la The Marker a fost un turneu caritabil care a presupus susţinerea de concerte în nu mai puţin de zece oraşe din România.

Evenimentul Proms of Delight Music Fest este organizat în România de Elite ART Club UNESCO, reprezentant în România a Jeunesses Musicales International, proiect sprijinit în calitate de coorganizatori de Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale.

×
Subiecte în articol: muzica