x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Leonard Cohen vine la Bucureşti cu Suzanne

Leonard Cohen vine la Bucureşti cu Suzanne

28 Aug 2008   •   00:00
Leonard Cohen vine la Bucureşti cu Suzanne

Leonard Cohen vine să concerteze în România. Unora încă nu le vine să creadă şi, probabil, nu şi-au luat încă bilet. E cazul să se grăbească, pentru că cei care au aşteptat cu nerăbdare acest eveniment au cumpărat deja peste trei sferturi din bilete.

Leonard Cohen vine să concerteze în România. Unora încă nu le vine să creadă şi, probabil, nu şi-au luat încă bilet. E cazul să se grăbească, pentru că cei care au aşteptat cu nerăbdare acest eveniment au cumpărat deja peste trei sferturi din bilete. Lor, şi tuturor celorlalţi care vor face ca acest concert să fie sold out, le spunem să-şi pregătească vocile pentru a cînta Happy Birthday, Mr. Cohen! La 21 septembrie, Leonard Cohen împlineşte 74 de ani pe scena de la Bucureşti. Concertul, organizat de Compania Events, sub egida Jurnalului Naţional, marchează sărbătorirea a 15 ani de existenţă a celui mai citit ziar din România. Coincidenţă sau nu, Cohen se află în turneu mondial după 15 ani de pauză.


BILETE VÎNDUTE. Peste trei sferturi din biletele disponibile au fost deja vîndute pînă la această oră: circa 7.000 de iubitori de muzică bună sînt în acest moment posesorii unui bilet care le asigură intrarea la concert. Locurile din tribunele 1 şi 2 au fost epuizate, iar biletele din categoria VIP şi Premium sînt pe trei sferturi vîndute.

Dar cine e Suzanne? Suzanne este unul dintre hiturile compozitorului şi scriitorului Leonard Cohen. Apărută întîi ca poezie în volumul “Paraziţii Raiului” (1966), piesa cu acest nume este iniţial înregistrată de Judy Collins. Un an mai tîrziu, Leonard Cohen imprimă şi el propria sa variantă împreună cu Noel Harrison. Totuşi, cine e Suzanne? E Suzanne Verdal, soţia sculptorului Armand Vaillancourt, o femeie pe care Cohen o întîlneşte în Montreal pe malul Rîului Saint Lawrence. După succesul cîntecului ce-i poartă numele, l-a revăzut pe Cohen de două ori, însă acesta nu a recunoscut-o. Fiecare dintre cei doi protagonişti neagă că ar fi existat relaţii sexuale între ei, în ciuda versurilor ce denotă o apropiere ceva mai... intimă.

×
Subiecte în articol: muzica cohen