x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Liga suedeză de fotbal pentru trupele rock, la ediţia a doua

Liga suedeză de fotbal pentru trupele rock, la ediţia a doua

de Catalina Iancu    |    06 Apr 2010   •   00:00

Ediţia de anul trecut a Metallsvenskan a avut un succes nesperat, astfel că organizatorii s-au decis să reediteze evenimentul şi în 2010.

Zece echipe, un concert cu trei trupe, multe meciuri de fotbal, mii de fani ai sportului şi ai muzicii de calitate - cam aşa s-ar putea rezuma, în câteva cuvinte, ediţia 2010 a Metallsvenskan. La 8 mai, pe Stadionul Behrn din Orebro, Suedia, metaliştii sunt invitaţi să vadă rockstarurile înfruntându-se pe dreptunghiul verde. Seara, sunt aşteptaţi cu mic, cu mare (chiar dacă vârsta minimă a spectatorilor este de 13 ani) la un concert ce-i va avea ca headlineri pe veteranii americani Twisted Sister. Alături de aceştia vor evolua formaţiile suedeze Raised Fist şi Sabaton, cei din urmă revenind după recitalul de la ediţia trecută.

Muzicienii vor încerca să dribleze cât mai abil atacurile jurnaliştilor... la propriu, dat fiind că mânuitorii condeielor au şi ei două echipe înscrise în competiţie. Robban Becirovic şi colegii săi de la CloseUp vor rivaliza cu Sweden Rock Magazine nu numai în tiraje şi în promptitudinea redactării ştirilor, ci şi în viteza sprinturilor şi în calitatea tacklingurilor. Ambele team-uri vor fi întărite cu "guest stars" precum Jorgen Pettersson de la Soulweeper (fost jucător profesionist în Bundesliga, 27 de prezenţe în echipa Suediei), respectiv Mats Rubarth de la Casablanca (finalist al Cupei Suediei cu AIK, o selecţie în naţională).

În competiţie mai sunt implicate Sabaton (compusă în majoritate din membrii trupei omonime), Bandit (cu întăriri de la Sonic Syndicate şi Mustasch), Armageddon FF Capitals (Amon Amarth, Nifelheim, Krux etc.), Bullet FC, FC Metal Town, Orebro United (o selecţionată Path of No Return, Millencolin etc.) şi FC Glenn (Bjorn Gelotte de la In Flames şi fratele său, Adam; fraţii Anders şi Peter Iwers - de la Tiamat, respectiv In Flames, precum şi alţi muzicieni din In Flames, Evergrey şi Hardcore Superstar). Ultimii, dar nu cei de pe urmă sunt "stranierii", selecţionata finlandeză FC Suomi Perkele, formată din membri ai Children of Bodom, Amorphis şi Sturm und Drang. Finala de anul trecut a fost disputată de Orebro şi FC Glenn, primii învingând cu scorul de 7-2.

Metallsvenskan a fost nominalizată la premiul "Surpriza anului 2009" în cadrul Orebrogalan, juriul justificându-şi nominalizarea prin faptul că "o combinaţie de metal şi fotbal este inedită prin ea însăşi, ca şi ideea de a crea un eveniment pentru public şi media deopotrivă, în care elita muzical-fotbalistică se înfruntă pe gazonul artificial în pantaloni şi jachete de piele". Ediţia 2010 a fost inclusă în calendarul evenimentelor oraşului Orebro.

Pentru acest eveniment au fost puse în vânzare patru categorii de bilete: turneu de fotbal + concert (450 de coroane suedeze), turneul de fotbal (100 de coroane), concert (395 de coroane), respectiv "biletul familial" (doi adulţi plus 1-3 copii, 250 de coroane, valabil doar pentru accesul la meciuri).

×
Subiecte în articol: muzica