x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lipatti Special la Casa Artelor „Dinu Lipatti” - Ediția a III-a Online

Lipatti Special la Casa Artelor „Dinu Lipatti” - Ediția a III-a Online

03 Iul 2020   •   14:35
Lipatti Special la Casa Artelor „Dinu Lipatti” - Ediția a III-a Online

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită duminică 5 iulie 2020, la orele 17:00, la Programul socio-cultural dedicat persoanelor cu nevoi speciale, „Lipatti Special” - Ediție Online.

Conform tradiției deja create în fiecare Duminică, Centrul de Excelență Casa Artelor „Dinu Lipatti” vă dă o nouă întâlnire culturală pe paginile noastre de socializare – Facebook, Instagram, Youtube -, de această dată pentru Programul socio-cultural de mare succes „Lipatti Special”, un Program unic în România, susținut și finanțat de Primăria Municipiului București.

În cadrul Programului lunar „Lipatti Special” creat de pianista și regizoarea Alice Barb, Director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”,  peste 700 de persoane cu dizabilități și însoțitorii acestora au avut posibilitatea să se întâlnească cu artiști excepționali, cu mari personalități ale culturii românești și să socializeze într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în inima Capitalei,  de-a lungul celor opt ediții organizate în 2019 și la începutul anului 2020. În această perioadă atât de dificilă pentru noi toți, continuăm să fim alături de prietenii noștri, realizând cea de-a III-a Ediție Online a Programului socio-cultural „Lipatti Special”, pe care o dăruim cu drag atât lor cât și tuturor iubitorilor de Artă și Cultură.

Duminică, 5 iulie 2020, de la orele 11:00, vă oferim în dar Albumul cu fotografii realizate în timpul Recitalului de Muzică şi Poezie populară românească de dragoste, susținut de actriţa Irina Movilă și de soprana și violonista Lorena Sanda, care a avut loc la începutul acestui an, în cadrul Evenimentului „Lipatti Special de Ziua Dragobetelui” la Casa Artelor „Dinu Lipatti”.

De la orele 17:00, vă invităm să revedem acest moment artistic emoționant, în Premieră Online, pe paginile noastre de Facebook și Youtube. În program au fost incluse poezii culese de actriţa Irina Movilă din lirica populară, având ca temă principală dragostea, pornind de la descântec până la blestem şi de la rugăciune până la declaraţia de iubire. Soprana şi violonista Lorena Sanda  asigură acompaniamentul muzical cu momente de muzică românească de inspiraţie folclorică.

Actriţa Irina Movilă a absolvit în 1991 Academia de Teatru şi Film, la clasa profesorului Mircea Albulescu, de-a lungul carierei interpretând roluri celebre şi deosebit de complexe atât pe scena marilor teatre din ţară şi din străinătate, cât şi în faţa camerei de filmat. A primit nominalizări şi premii pentru: „Cea mai bună actriţă” la Festivalul Lumilor Latine, la Arcachonn, Franţa, „Cea ma bună actriţă” la Festivalul de film de la Geneva, „Cea mai valoroasă speranţă a cinematografului european”.

Soprana şi violonista Lorena Sanda a absolvit în anul 2019 Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la secţia canto clasic. De-a lungul timpului, portofoliul artistic a fost îmbogăţit prin colaborările pe care le-a avut instituţii de referinţă precum Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Comică pentru Copii şi cu Muzeul Municipiului Bucureşti.

×